.. and she's still alive.

vad jag ahr gjort idag? sovit ut för första gången på fleera dagar (dvs längre än 1) - gudars så skönt!!
annars har jag inte gjort så mycket mer idag. jo jag har färgat håret, det gick sådär jättebra som det alltid gör när man gör det hemma. lite fläckar på handfatet, hyllorna och givetvis i nacken och pannan. och öronen, inte att glömma! annars gick det rätt ok.
jag och mamma drog oss in för att se bio också, vi såg precious. lite för upphåsad kanske, men man kan ju inte säga att en film om en överviktig 16åring tjej i harlem som blir misshandlad av sin mamma och våldtagen av sin pappa, som hon får 2 barn med (varav ett med downs) innan han dör av aids som han också gett henne , är dålig. det går ju liksom inte. då dör man nån form av skam-död över att ha sagt så. men den var ok, bra skådespeleri, men inte så mycket mer än så. det fanns ju en del roliga saker, men man vågar ju nästan inte skratta åt dem, man sätter skratten i halsen, för man vet ju att det inte är en rolig film. som att hennes dotter med downs hette mongo.

ett fint citat jag fastnade för dock: "vissa människor har någon form av inre ljus. jag tror att de varit i en mörk tunnel, och att det enda ljus de hade då kom inifrån. när de kommit ut ur tunneln försöker de ljusa upp andras väg". nåt sånt, minns inte exakt. men fint var det iallafall.

nu ska jag se entourage med mami, för att uppfylla dagens skrattbehov. jag lär ju återkomma senare ikväll, annars imorgon. you know it


point of pointless

hur töntigt och överdrivet djupt det än må låta, så tänker jag fråga: vad är meningen med livet?
jag undrar hur ni tänker, hur ni ser på det hela. för det här är frågan jag har vänt och vridit i skallen senaste månaderna. jag kan inte komma tillrätta, jag kan inte lägga in frågan i ett fack och låta det ligga, jag kan inte komma fram till ett bra svar.

- förmodligen för att det inte finns ett bra svar.
men jag undrar ändå. jag undrar varför vi sitter här, allihopa. vi är snart 7 miljarder människor på jorden, och varenda en lever sitt. det är ju helt sjukt. alla föds, alla lär sig gå, tala, tänka, alla har en familj, även om de inte är med den, men jag menar alla kommer ju någonstans ifrån. man älskar, det spelar ju ingen roll om man bor i västvärlden och kan gå i skola och jobba, eller om man bor på gatan i afrika och knappt kan gå - man hittar alltid någon eller något att älska. alla har mål och drömmar, vissa ouppnåliga andra realistiska. många lyckas genomföra sina drömmar, men det är nog fler som inte gör det. alla blir någon gång dumpade, i stort sett. partner, vän eller något annat, men lämnad blir man från något håll, mer eller mindre starka band bryts, och gammalt umgäng byts sakta ut mot nytt. alla bli äldre, svagare, tröttare. tillslut dör man.

det är så jävla.. meningslöst. alla gör i stortsett samma sak, bara på olika platser, med olika människor och på olika sätt. men alla "lever livet", som man säger i positiva sammanhang. men är det så himla gött det här? jag menar, jag är fullt medveten om att det är de små sakerna som gör livet så härligt ibland. små kickar av glädje, kärlek, lycka. och jag önskar att de kickarna övervägde de andra kickarna, de där kickarna som sparkar åt helt fel håll. jag tror inte det är så många som förstår det här, och det är ju bara bra. det är väl därför majoriteten inte väljer själva att avsluta sina liv utan lever tills de dör naturligt, i någon form.

jag önskar jag kunde känna motivation, hopp och tro igen. men jag inser nu att jag gjorde nog aldrig det. jag levde för att visa att jag kunde, att "jag gör fan precis som jag vill", och ibland mådde jag rätt bra, det ska livet ha, men inte ofta, inte starkt - inte på riktigt. och det jag känner nu är bara: varför? varför i hela fridens namn ska jag återgå till något som vi alla, utan undantag, vet ändå slutar med döden? jag orkar inte leva och känna smärta mer, jag orkar inte gå omkring och låtsas att de där små, futtiga stunderna är värda guld. för de är ju inte värda någonting i långa loppet.


02:14


say what?



jag såg detta på facebook idag, och vem fan gör en sån grupp? HON VAR JU FUL!?!
på tiden att de skaffade en snygg modell! emanuela de paula, asfräsh brasilianska
som gått victoria's secret fashion show - snacka om uppbyte!


hemklickat



såå, förutom lina naken i duschen, har jag någon frivillig som vill stå framför kameran? :)

so hot


gick igenom gammal mail och hittade detta..

Uppslag till webbtidning

Alla har vi drömmar. Vi har våra egna mål och vi går alla olika tillväga för att uppnå dem. Finns det något rätt och fel? Det finns sätt som du tycker är alldeles korrekt, men som jag kanske tycker är galet misslyckat - och tvärtom. Att drömma är ett sätt att hålla modet uppe. Den som inte längre drömmer, den har gett upp. Då har gnistan slocknat och hoppet är dött. Man måste se framåt, tänka att det alltid kommer en ny dag med nya chanser. Det kan gå åt skogen tusen gånger innan man äntligen lyckas. Kanske är det så att det rent utav ska gå käpprakt åt helvete, för att man ska uppskatta lyckan desto mer när man till slut drar vinstlotten? Men det är inte alltid bara tur eller otur, man ska inte sitta passivt och vänta på att något ska hända. Du är din lyckas smed, som man brukar säga. Du kan inte rita en karta, du kan inte skriva en beskrivning för andra, men du kan välja vägen du ska gå. Och det är det bara du som kan. Andra kan ha åsikter, andra kan säga sin mening och totalsåga dig för din, men stå på dig. För om du följer andras vilja, om du uppnår deras mål, var har du hamnat då? Inte där du ville i alla fall. Du kanske är den de vill ha, men du är inte längre du. Om de vill ha den du då blivit, då är det ju inte dig de egentligen vill ha. De har i så fall en bild av den de vill ha, och du råkade bara vara den som fick formas, du blev den som fick passa i mallen. Det kanske funkar i början, du kanske till och med tror själv att det är du. Men någon gång spricker det. När du till exempel får chansen att uppfylla din dröm, då inser du plötsligt att du levt någon annans. Men är det försent, eller går din dröm fortfarande att leva?

Om du tar ett steg bak, om du ser dig själv utifrån – vem ser du? Är du den du vill vara? Inte? Vet du, du kommer nog aldrig riktigt bli den du allra helst skulle vilja vara. Men det är det du måste kämpa för. Det finns nog ingen människa i hela världen som tittar sig själv i spegeln, som ser tillbaka på sitt liv, och är helnöjd. Det är en perfektion som vi i dagens samhälle har byggt upp. Ouppnåelig och omöjlig att förverkliga. Det är inte bara det yttre, även om det är det vi ser varje dag. Utan det inom oss, alla tankar, alla krav, all stress. Det handlar inte om att vi får höra vad vi måste, av alla andra. Det är vi själva som sätter press, det är du själv som är den orimliga diktatorn i ditt huvud. Varför ska det vara så? Varför kan vi inte bara luta oss tillbaka och tillåta oss att njuta? Att vara nöjda, att säga till oss själva att ”hey! Jag duger, jag är bra precis som jag är”?

Det finns otaliga självhjälpsböcker som skrivits av män och kvinnor som påstår sig ha en lösning. De tror att deras facit stämmer på oss alla. Men där är det de som inte förstår den mänskliga ekvationens uppbyggnad. Vi är inte som mattetalen, inte ens som de allra svåraste vi lär oss på högskolan. I matematiken finns en logik, den fattas tyvärr hos människan. För vi är inte bara materiella. Vi har en själ. Det finns något inom oss som vi inte kan sätta fingret på. Det finns något som ingen, verkligen ingen, kan förstå till hundra procent. Och det är just detta som gör oss unika. Men det är också detta som sätter käppar i hjulen för oss när vi försöker hjälpa någon annan. Alla har vi säkert varit i den positionen att vi så otroligt gärna vill förstå och hjälpa någon vi älskar, men det går inte, för den vi vill hjälpa tänker i andra banor. Det måste inte vara en psykisk sjukdom, det är ju bara just det här att vi är olika.

Därför, försök inte styra någon annan människa och hennes liv. Se om ditt eget istället, ta kliven mot dina mål. Jobba med dina drömmar och se hur du för varje litet steg växer och hittar dig själv. För det, det är något som ingen kan göra åt dig. Det finns inte heller någon som kan ta ifrån dig rätten att drömma. Utan drömmar finns ingen verklighet, och ur verkligheten kan du uppnå dina drömmar.

Fanny Roethlisberger, FR1JM, GUC


"Let's hug it out, bitch."


01:14

har precis lagt på luren, pratat med jules i 3 timmar. åh vad jag gillar den tjejen. vi ligger på samma våglängd, som man brukar säga (vem fan brukar säga så? jag tror iaf jag hört att man kan säga så).

just nu sitter vi och skickar roliga, alldeles för bortglömda, bilder till varandra på msn.
kanske visas de här nån gång.. de flesta. nån. kanske.

nu ska jag se film, om ni undra. ciao!



liten update: jag blir allt lite rörd när jag läser julias ord om mig...

"jag är glad att jag känner henne. för det finns ingen som just den damen. hon är den tjejen man kommer ihåg ur ett helt gäng som kommer tillsammans på en fest. ni vet, Hon med det lilla extra, hon som man inte glömmer trots att man tog den tredje (femte) shoten för mycket."

att hon sedan avslutar det hela med detta, är ju nästan för skönt...:

ett annat sätt man kan komma ihåg den tjejen på festen är ju när någon skriker att hon ska dra åt heeelvetee. den brukar ju funka. eller har du några andra knep för hur man alltid blir ihågkommen, rötis? hihi"

rätt internt för oss c00la knivsta-people. men jag fick ju höra en heelt annan story om vad som hände den där kvällen (videoinlägg här), och vad säger man? jag säger mest bara HAHA. "det var en sån fest ingen egentligen vill till men eftersom inget annat hände så kom folk ändå.." - jävligt bra sagt ändå, j.

lots of love, f.

ELIN BLOMGREN !

jag vet ju att du läser min blogg, hoho. nej men du, kanske har du sett mitt lilla call på ansiktsboken, men annars: äru sugen på att återuppliva TH-romansen vi båda befann oss i förr? det finns ju biljetter kvar, din stolla! vad snacka du om?? hursom, 450 riksdaler för de bästa platserna, äru på? I SOOO AM !


lite mer design


[klicka på bilden för att komma till Julias blogg]


har man sett svenska hollywood fruar så fattar man ju hur bra den här är


cookalong

blev inbjuden att gå med i "alla vi som öppnar kylskåpet när man har tråkigt" på facebook igår, och förutom att det är grammatiskt fel att skriva "vi som .. när man har.." , så förvånande att den gruppen inte skapats tidigare. nu har jag iallafall tråkigt så jag tänkte gå ner och fixa lite fredagsmiddag. pasta med skaldjurssås , mmmm...

en vän frågade (ironiskt?) om jag inte kunde göra videoinlägg när jag lagar mat och lägga upp här. när du ser den här bilden, kevin, tar du tillbaks frågan då?


todays talk

någon kommenterade så finurligt för ett tag sen på ett av mina längre inlägg: "WALL OF TEXT"
och det känns som om jag kommer frotsätta med de där satans väggarna, jag har mycket i skallen just nu. först på tur, det är det där med extremisism. jag dras med krav att vara felfri, på topp, bäst - i allt. hur är det med er?

jag försöker komma på något som jag skitit i, något som jag inte försökt vara bäst på, men det går fan inte. jag har absolut inte alltid lyckats vara just bäst - men då pissar jag på det och går där ifrån. men det tar ett bra tag innan jag ger upp, jag är jävligt envis.

tränar jag - då tränar jag jävligt mycket och hårt. är jag slö - då är jag jävligt slö. satsar jag i skolan - då satsar jag allt. äter jag lite - då äter jag extremt lite. äter jag mycket - då äter jag fan mycket. städar jag - då ska varje centimter vara ren. bryr jag mig inte - ja då förfaller allt och jag plockar varken undan kläder eller prylar eller damm. gillar jag någon - då gillar jag den väldigt mycket. gillar jag inte någon - då hatar jag den. och så de klassiska - är jag på gott humör kan inget stoppa mig, inte en sur mamma, inte en hundbajs under skon, inte en vurpa på isen - inget. jag skrattar åt allt då, kan ta det med en klackspark och gå vidare. mår jag däremot dåligt, då mår jag åt helvete (nu har jag i och för sig nått nån ny nivå på skalan jag inte trodde fanns, tydligen är helvetet djupt och med olika platåer). när jag mår så får inget i världen mig att må bra. jag kan le, jag kan skratta, jag kan prata och jag kan om jag anstänger mig verka rätt normal.

det tröttar ut, att aldrig nöja sig med lagom. allt eller inget. antingen eller. bäst eller sämst. först eller sist. levande eller död.


bilderna vi glömde att vi tog i turkiet


sicken beach-body man hade där då! för att inte tala om charmerande ansiktsuttryck


yvonne i sitt esse, gotta looove this crazy girl


jag har ingen aning om vad jag gör. nåt fult är det, i varje fall


världens bästa cigg röks på en balkong med havsutsikt efter en lång natt på club cuba!


sötkusin <3


pose like you meant it


som sagt, då hade jag muskler! haha


detta är varför jag inte dansar vid stippstångar (annars hade jag gjort det)


en kväll i juni - dålig låt med fina minnen

Ja det va´ en kväll i juni, då när sommarn e´ som bäst
Hon dansade för morfar som hon gillar allra mest.
Hennes morfar satt å nynna på en sommarmelodi
Plötsligt spratt de´ till i gubben, han blev ung och han blev fri

Han tog av sig sin kavaj
sparka av sig båda skorna.
Å så spotta´ han ut snuset
och sa min sköna får jag lov
Hon var vacker, han var stolt, rak i ryggen som en fura
Det var sommar, det var glädje och de dansade och sjöng

23:28 - this is it

värsta dagen på väldigt väldigt länge. jag har gråtit mer än jag gjort under hela förra året. non-stop. hysteriskt. panik. ångest. vet inte vart jag ska ta vägen, hur jag ska bete mig, var jag ska vända mig. jag måste nu, klarar inte mer. jag har bestämt mig. ni ska få se. klarar inte mer.


22:22 - mitt minne av linnéa

jag har suttit med den här inlägget uppe i flera timmar. inte vetat vad jag ska skriva om.
så jag har googlat lite, läst bloggar, funderat, gråtit, kännt, tänkt efter... och nu vet jag.

snart är det maj. och till maj hör den 30e maj. dagen då linnéa tog sitt liv. linnéa, den vackra, kloka och starka flickan jag lärde känna under tiden som inlagd. jag måste skriva av mig. vet inte om jag berättat hela den här historien här förut. om inte, här har ni, om ja, då får ni den igen.

jag blev inskriven i slutet av december. som enda anorektiker på 44 kilo bland killar och tjejer som hade helt andra problem kände jag mig otroligt ensam. personalen kunde inget om min sjukdom, och kommunikationen mellan dem och personalen på ätstöningsenheten där jag kommit från var värdelös. man gjorde absolut ingenting där, inte ens tv fick man se om dagarna, för att citera personalens motto: "era jämnåriga är i skolan, inte se de på tv nu inte! så då ska inte ni heller göra det". JAHA, men våra jämnåriga har inte samma jävla problem som vi har, eller? de sitter inte inlåsta i rum med skottsäkra fönster och dörrar man inte kan öppna utan kod och kort, eller? typisk regel som finns bara för att. hursom, man fick underhålla sig så gott det gick själv. tillsammans.

jag var där längst av alla, det var ju en akut avdelning egentligen, och min vistelse där på 4 månader var knappast akut - det var förvaring. så jag träffade många tjejer och killar, de flesta var vackra människor som hamnat så brutalt snett i livet. jag saknar dem ibland. vi hade en gemenskap, vi hade inga andra än varandra. men de andra droppade ju av, ingen var där lika länge som jag. det kom och gick sorgsna, vilsna själar varje dag.

en dag, den 13 april för att vara exakt, kom linnéa. jag minns hur jag på väg från mitt rum till toaletten slängde en blick in i sällskapsrummet. jag stannade till, där satt en ny tjej och log stort. hon hade den där lystern, och alla lyssnade på allt hon sa. ingen mötte linnéa utan att bli charmad. jag väntade lite, och gick sedan dit för att hälsa. hon hälsade glatt och jag fastnade i hennes nät redan då. jag såg henne utan tvekan som den "normalaste" av alla jag träffat på psykiatrin, och eftersom jag inte hade såna problem utan var där pga av min anorexi, så kändes det bra att vara med linnéa.

hon var bra på allt, kommer jag ihåg. hon spelade piano, gitarr, hon dansade magdans, hon kunde laga mat, hon skrev bra. hon var vacker. jag var avundsjuk på hennes kropp, hennes charm, hennes energi, hennes leende.. allt vara nästintill irriterande perfekt. hon lärde mig spela gitarr, det gick ju sådär. vi spelade kubb om försommarkvällarna, vi skrattade och skämtade.

en dag kom linnéa tillbaka från en permission med en omlindad hals. vi visste väl alla vad som hänt, men jag ville inte ta för givet, jag ville fråga henne. jag kommer så väl ihåg hennes svar, som hon gav efter att ha lett ett snett leende: "fanny, varför tror du jag är inlagd på psyket?"

jag skrevs ut i april-maj nångång, och kom bara till middag, när ätstöningsneheten hade stängt. linnéa var allt oftare hemma, och jag trodde hon börjat må bättre. det var väl vad alla trodde, även den utbildade personalen inklusive läkare och psykolog. men linnéa hade en plan. den är så självklar nu efteråt, det tror jag alla inblandade ser. hon sa det alla ville höra, hon betedde sig som alla ville hon skulle - hon låtsades.

den 30 maj uppträdde björn gustavsson och soran ismail på musikens hus i stan, och linnéa var där. jag med. men jag hade ingen aning om att linnéa var där också. hade jag vetat det hade jag letat upp henne och hälsat såklart. men jag visste inte, och när det var slut åkte jag hem. nästa dag ringde vännen jag varit med på uppträdandet dagen innan, som också gick på linnéas skola. jag svarade tredje gången hon ringde, och det första hon sa var "har du hört om linnéa?". jag tänkte inte ens på att hon kunde ha gjort det, jag sa bara utan att tänka efter "va, nej?", och så får jag höra det: "linnéa är död. hon hoppade framför tåget igår. hon var och såg björn och soran, sen cyklade hon till gamla stan och tog sitt liv".

jag gick runt som i ett vakum, inte bara den dagen utan flera dagar efteråt. hon gjorde min tid på avdelningen så mycket lättare och roligare. hon var en fantastisk människa. hon förtjänade att må bra. men det gjorde hon inte, och plötsligt var hon bara borta. jag tänkte på henne dagligen, och ett år senare skrev jag om det i skolan. i samband med det kontaktade jag hennes mamma, ludmilla, och hon kom ihåg mig. det värmde att linnéa tyckt om mig och sagt det till sin mamma. det värmer fortfarande, kanske gjorde jag hennes tid som inlagd lite lättare också? jag fick åka hem till ludmilla, jag fick sitta på linnéas orörda säng. det var fullt med teckningar och brev som vänner skickat. jag intervjuade ludmilla till skolarbetet, men för mig var trippen dit så mycket mer. det betydde otroligt mycket att få komma dit.

jag vill veta var hon tog sitt liv, jag vill åka dit och lägga en blomma. jag vill sitta där, minnas och känna. jag kommer lipa som bara den, jag gråter nu bara av att skriva allt detta. men en tjej som linnéa försvinner inte utan att lämna djupa spår efter sig.


16:42 - like a melody in my head

kolla vad ditte taggat mig i för bild idag på facebook.. åh vad jag saknar dig!


varför tycker jag inte jättesynd om den här tjejen?

jag randomläste randombloggar och randomhittade det här:

min favoritdel är att hon "pratade så hon fick säga till mig" - VILKEN OTUR!


"klassiskt tjejargument"




those where the times... the good times


fotograf: Stephanie E.
modell: Fanny R. (jag:o)
stylist: Simone W.
tagen på city studios i uppsala


ursäkta att det tog sån tid, men här ute på landet har vi haft snöstorm med strömavbrott...

jag har fått förfrågan om att lägga upp och visa hur jag redigerar. och visst kan
jag det! så jag börjar med att visa hur jag gör för att få en del av bilden i färg och
resten svartvitt, som flera stycken undrat. jag gillar dock inte heelt svartvitt, utan
jag brukar bara tona ner dem rejält, så de nästan är svartvita, men ändå inte helt
EXEMPEL --------------------------------------------------------------------------> 

 

jag tänkte visa på en bild på ditte, som jag vill behålla färgen i ögat (plus förstärka) och låta resten bli lite mer färglöst, men förstärka även den delen så hela bilden blir mörkare. kika!

jag börjar med att öppna bilden (!) och sen kopiera den:


sen väljer jag markeringspenseln och en lagom stor
diameter för "vad jag nu ska markera" (ha kvar i färg)

när jag markerat klart väljer jag "förfina kant"

och där väljer man sedan
hur skarpa kanterna ska vara
och sånt, testa dig fram.

 nästa steg är att under "markera" välja omvänd


sen beroende på om man vill ha svartvitt eller bara mindre färg på områdena
runt det färgade området (i mitt fall ögat) och jag valde nu nyans/mättnad.
där drog jag ner på mättnaden rätt rejält, dvs ner mot färglöst och helt svartvitt



när man gör såhär försvinner markeringen, så vill man göra mer med antingen det färgade eller det icke-färgade området enskilt så måste man välja "makera", sen "markera igen". då markeras ju det område man nyss jobbade med, i mitt fall nu var det ju allt runt ögat, och det känner jag mig klar med. så för att markera ögat istället väljer jag "omvänd" sen också


                                  när ögat är markerat igen väljer jag färgbalans, såhär:


och då kan man dra lite hit
och dit beroende på vilken
färg man vill ha i ögat...




jag tyckte att ögat blev lite för tråkigt såhär, så jag vill förstärka
kontrasten och intensiteten lite. då markerar jag ögat igen
(genom att klicka "markera" --> "markera igen"), och väljer
sedan just intensitet/kontrast. väl där drar jag tills jag är nöjd.



nästsista saken jag gör är att välja selektivförändring, detta utan att markera igen, dvs jag gör det på hela bilden.



             där väljer jag sedan svarta, och drar i mätaren där det
                         står "svart" längst ner,  för att förstärka det , svarta, helt enkelt! 





      det sista jag gör är att förstärka kontrasten på hela bilden, rätt mycket. mitt resultat är detta:


vaddå, är jag den första som inte sett det här?



alla som är paradise hotel fans (suckersss) gå in och läs det här inlägget i jackies blogg.
sjukt värt!

kolla vad som fanns i min inkorg på fb idag..:

Hej! Jo, hehe, det är så att jag läser din blogg dagligen och har verkligen blivit berörd! Jag har nämligen också haft stora, väldigt stora problem med ätstörningar.. hade kontakt med sjukhus och allt sånt skit! Och det du skriver, hur du kämpar/kämpade med att komma tillbaka är hur starkt som helst! Jag har sagt upp kontakten med kliniken för två år sedan nu, men fortfarande finns det tankar kvar som svider.. Men min poäng med det här var att du ska veta att jag tycker att du är hur stark som helst! Som kan stå upp och vara stolt även om nedlåtande kommentarer kommer upp, du är stark! :) Och har även inspirerat mig till att fortsätta kämpa! Tack :)

gud vad glad jag blir av sånt här! tacktacktack, och du ska veta att jag (helt sant) addade dig för att jag såg en bild och tänkte "shit vilken snygg tjej!" (jag brukar adda snygga tjejer, för jag är lesbisk).

det påminner mig om när jag satt på bussen från GUC in till stan för drygt ett år sen. en söt, blond tjej tittade vääldigt mycket på mig, haha. jag försökte ignorera det men det var faktiskt rätt svårt. hon såg dock harmlös ut och det fick mig lite lugnare (dvs jag hoppade inte på henne och skrek "VAD VILL DU" - det är annars såå jag.)
hursomhelst, hon skrev till mig samma kväll eller om det var nästa dag, och sa att hon läser min blogg och blev paff när hon såg mig i verkligheten: "som att se en kändis typ haha" var orden hon använde. HAHAH jag menar det, bara 999 000 läsare att charma innan man kan mäta sig med kissie då!

klippet



som sagt impulsklippte jag mitt hår idag. eftersom jag är både fattig och oinspererad så vart det inte mer än just klippning. lina däremot slog på stort - hon har nu en blond page. jag fick tyvärr inte se resultatet, var tvungen att rusa till tåget. men jag är säker på att det är snyggt som bara den, kolla bara ovan vilket suger-face!


nothing last forever

...
efter ett samtal från linis så hoppar jag in i duschen för att sedan spurta till bussen, byta till tåget, springa till st. per -gallerian (mm visst älskar vi att bo på landet) och tydligen klippa och färga håret. hm, funderar på att göra nåt drastiskt. variation förgyller vardagen, som sagt. tur att man har en ansvarstagande vän som beställer tid åt en när det är dags!

OCH HAMPUS - om du läser detta, jag behöver hjälp. blir galen, det där med serienummrena funkar bara inte.. och nu "har licensen gått ut" ??????? text me please :D


imorgon...

jag börjar bli lite trött nu... emelie snarkar som en gris (en söt sådan, givetvis) här bredvid och jag kanske ska vara pigg och alert imorgon, har ju möte med psykokvinnan. åh jag älskar mitt liv. ska nog ställa in mötet, jag känner ändå bara att vi dö-jobbar. hon kommer hit när hon kan göra annat för andra, jag sitter och har ångest över det faktum att hon är här och att jag borde leverera något vettigt.

annars ser planen rätt fin ut för morgondagen, leka vidare med emelie som är ledig, vi funderar på att dra in till subways igen (läs: jag funderar på hur jag ska få henne att åka med mig och bjuda på rabattkupong) och kanske kika i affärer och sånt gött. på tal om gött - göteborgare. och på tal om göteborgare - christoffer och andreas i PH. och på tal om dem - shit vad gött nästa avsnitt är. synd att man inte kan se de tre sista också..


IALLAFALL: imorgon ska jag visa hur jag redigerade denna bild:

                  < TILL :  


HELVETE HELVETE HELVETE

jag klarar inte av mer.
måste jag se till att få ett slut på det här nu.
det.här.funkar.inte


kunde inte hålla mig ...



... kostar bara en guldpeng att se måndagens avsnitt, dvs nästsista. eftersom pengarna säkerligen går till svältande barn, behövande i krig, ålderdomshem, eller liknande, så kände jag att det kunde det fan vara värt! helt osjälviskt. åh we love paradise <3 (mindre än tre, som papi säger)

new things

jag har hittat lite musik som inte riktigt tillhör genren jag brukar lyssna på, nämligen rockabilly. men de är riktigt.. mysiga tror jag att jag skulle vilja beskriva dem som. bandet heter the baseballs och gör mest covers av kända poplåtar, tror jag. det låter sådär med är som sagt riktigt bra! här är några:

favoriten - angels


hot'n'cold


let's get loud


tilläggas bör ju också att de är tyska. tyskarna kan (!) musik fan, liksom de här, tokio hotel (då de sjöng på just TYSKA), xavier naidoo.. bra grejer.

26 januari 18:31

designen till cornelia funkar inte bra i firefox? this is why we use explorer, hallå?

min dag som började 1 har spenderats med emelie. först förlorade jag min subway-oskuld. alldeles för sent, jag inser nu hur många goda måltider i form av grillad kyckling-macka jag bytt ut mot typ, vanlig mat. men ja. sen tog vi en sväng till gränby för att.. fördriva tiden, mest? för sen skulle vi till elgiganten och köpa en systemkamera till emelie. jag kikade lite på blixtar - 3000 kronor för den jag vill ha. jag är superduper sugen på den här kameran, så jag saknar bara... pengar? jag tror jag flörtar lite med jonas (säljare av kameran och vän) och framför allt - pappa. jag hatar riksnåla människor. hur många jular/födelsedagar har inte gått utan minsta lilla present från papsi? MÅNGA. så bortskämd är nog det sista jag är.

aja, nu ska jag fixa och trixa lite. chilla och pilla, typ. heeeerråå

FÖRRESTEN! jag har fått ett jobb :) fota och designa en hemsida till en sångpedagog/sångerska i sthlm. ska ev. in och fota henne under lektion + gig på fredag. om jag hittar sisådär 20 sångpedagoger i behov av en hemsida med foton så betalar ju det kameran :D fett bra plan.


dittefitte, du pratar gojja


gICAna trICAcot

alla som själv har blogg på blogg.se lär ha sett denna, icas nya reklam, eftersom den är på inloggnings-sidan. men den tål att ses igen (precis som de flesta av deras reklamer) :


fina människor bör ha fina designer

har precis lekt klart med cornelias blogg, är riktigt nöjd!
cornelia är oförskämt snygg och modell, så bilder fanns det gott om, jag ville få till något stilrent med bilder som fortfarande var flickigt, hur tycker ni jag lyckades? hoppas du är nöjd du med vännen!

[klicka på bilden för att se större, eller kolla hennes blogg direkt.
på minilaptops blir det konstigt med bakgrunden dock]


pixel my picture please

om ni mot förmodan undrar vad jag sysslar med så är svaret: bloggdesign.
håller på med en just nu som jag tycker blir riktigt fin faktiskt, bara lite strul med marginaler..
fan, mitt liv handlar alldeles för mycket om marginaler.

snacka om internt, när det bara är jag själv som fattar mina kopplingar.


sånt här fascinerar mig:


 


fyra favoriter

när jag hör de här låtarna tänker jag oavkortat på lina ärtan wall,
synd dock att inte jag kan kategoriseras till "ärt-gänget" längre...












för ett år sen... då var det rätt bra


tillsammans var vi starkare än gudarna, vackrare än änglarna och trognare än döden

jag har verkligen ingenting att blogga om.
jag saknar ditte. jag saknar v.

men mest jag saknar a.
a fina a... den enda som visste allt om mig, som fanns hos mig från 2006 ända tills slutet av 2009.. som älskade mig och ville ge mig det bästa. hon visade mig världen, hon visade mig lycka, hon visade mig kärlek. hon gjorde mig stark, hon gjorde mig självständig. utan henne är jag ingenting. så vem fan är jag nu? ingen alls. jag finns inte mer. jag gav allt jag hade och var till a. fick tillbaka mer än nog. så kastade jag bort det. hon är arg nu, det känner jag, hon vill få mig att lida. inse att utan henne blir det såhär - såhär går det fanny.. det var ju inte ens medvetet jag kastade  ut henne ur mitt liv, det skulle aldrig bli så. vi gav varandra vårt ord, vi sa föralltid. jag svek. jag är en hemsk, värdelös människa, vän och älskare. för a var mitt allt, och tillsammans var vi oslagbara. tillsammans var vi starkare än gudarna, vackrare än änglarna och trognare än döden.

jag saknar dig så jag dör det sista lilla jag inte redan dött inombords.


bild från 20 augusti 2007


Update på designen jag gjorde åt ellen

hon gillade den inte så jag har nu en hemlös bloggdesign.
är det någon som är intresserad?
jag hjälper såklart till med att få in bilden rätt, rätt länkar osv.
maila (adress ovan)

[klicka på bilden för att se stort]

100 riksdaler katchiiing!

design åt ohlundellen


[klicka på bilden för att komma till hennes blogg och se hela designen]

jag är riktigt nöjd, hoppas ellen gillar den med :)


Är det nu jag borde sova?

alldeles för många tankar snurrar i skallen. för mycket för tungt för mörkt. jag designar istället. cs4 kostar 2000 riksdaler i butik, helt galet. good bless utorrent och hampus som kan allt vad koder och crack heter. imorgon hoppas jag på kinabuffé med efterföljande snabba cash. eric dumpar vi i salongen bredvid, går tydligen nån barnfilm också. idag kom jag på honom med lampan på huvudet under tvspelandet, det såg rätt lustigt ut. och jag filmade istra som är så fin så fin. jag saknar guc och nicklas och elin och johanna så himla mycket. förra året var dunder. allt bra som hänt i mitt liv hände förra året, inser jag nu. vänskap, framgång, kärlek, lycka, mål, styrka.

jag tror jag ska sova nu. god morgon

21:33

jag älskar att jag får en kommentarer som dessa;
"Låt bli att använda ord som mulatter. det är en rasism."

1- vi kan ju börja med att googla det: "En mulatt är en person av blandad härkomst från Afrika söder om Sahara samt Europa. Exempelvis en person med en svart och en vit förälder. Ordet kommer av det spanska mulato, som har samma betydelse. Från början och i kolonialt sammanhang avsåg det en manlig avkomling av spanjor eller portugis och en afrikan. Mulata används med stolthet av brasilianska kvinnor med denna biologiska bakgrund."

2- jag tycker att mulatter i regel är otroligt vackra, så också personligen var det inte menat som något negativt. Är rihanna snygg eller? Ja, hon var ju det.

3- i afrika kallar de oss "vita" för lysmaskar.

PUSS !


ser det här ut som jag? haha
gå in här och gör en tecknad "dusjälv" :)


18:03

okej, uppdatering för nu: jag har hämtat min dator idag, plus gamla hårddisken, ser just nu ut som om jag kan rädda allt, faktiskt. jippiehippie. ditte festar (ligger?) med chris brown i paris - vilken tur att han bara misshandlar kurviga mulatter - och jag saknar henne förfärligt mycket just nu. så mycket att jag fäller ett par tårar med jämna mellanrum, ont så ont, gör det. lina är nog bland jordens lyckligaste just nu, henne väl förunnat. och jag vill helst av allt bara spola tillbaka tiden 1 år, eller en månad och i så fall försöka lite bättre. såhär skulle det ju iallafall inte vara nu. nu skulle ju inte ens finnas. jahaja, dags att ta tag i middagen kanske?

JAG TYCKER

att alla ni kottar där ute som har en blogg eller hemsida, bör bli medlemar här, en jättebra hemsida om ni vill ha fler besökare, man kan rent teoretiskt få 1 miljon(!) men helt säkert är ju iallafall att ni får bra mycket fler än i nuläget, kan jag lova. det man behöver göra är att besöka sju andra sidor, varav sex är andra medlemmar (bloggare oftast). Den sista är en sponsorsida. För varje sida du besöker, får du en kod som du ska ange, och när du har besökt alla sidor, så kan du bli medlem. Sen försöker man få andra att gå med osv osv.

här är en förklaring till systemet, inklistrat från hemsidan;
"För varje ny medlem i ledet hamnar din hemsida eller blogg en placering ner. Säg att du värvar 5 personer vilket innebär att din hemsida eller blogg ligger på andra plats bland länkarna på dessa 5 sidor, dessa 5 värvar i sin tur 5 personer var vilket innebär att din hemsida eller blogg nu också ligger på tredje plats på 25 sidor. Så här fortsätter det sedan i 6 led, det innebär att din hemsida eller blogg kan synas på många tusen olika länkar."

Happy for you

vad hände med mina "dagens lina"? de blev inte av, känns det som.
men nu har jag en favorit att dela med mig av, nämligen denna:
"alltså fanny, du är nog den enda jag kan säga att jag tycker är snyggare än jag själv"

LIKA SÖT DÅ SOM NU


00:38 - home sweet home two



jaa såhär bor vi i schweiz. jag får lite hemlängtan när jag
ser bilderna... hemlängtan till mitt andra hem. vad tycks?


Once upon a time

okej, jag vet att det nog mest är folk som haft eller har äs som undrar hur jag såg ut som sjukast. men jag har inget emot att visa, jag menar det är ju jag. samma fanny (fast lite lyckligare än nu). det finns många moralbrudar där ute som säger att "neeej du mådde inte bättre då! du uppmuntrar ju anorexi" och lala. men jag har inte och jag kommer inte ljuga - jag tycker inte att det är så hemskt. jag menar 99 % av alla kvinnor i dagens samhälle har en form av äs. det är så. att de som av olika orsak blir synligt sjuka (dvs magra) skulle vara sååå mycket sjukare än alla andra är ju bara bullshit. en äs är jobbigast för omgivningen, familj och vänner, för de ser en person ha motivation och styrka som klarar av att stå emot och gå ner. och jag vet att detta uttalade kommer väcka reaktioner - men jag tror det är lite avundsjuka också. kanske inte för att man blir vackrare, utan för att människan i fråga visar styrka, uthållighet och vilja. och det ÄR beundransvärt, vad det än gäller. sen har alla olika syn på vad som är bra och rimligt att göra, och just därför kan väl alla bara få göra just som DE tycker är bra och rimligt?

hursom här är lite bilder..


när jag började bli sjukare.. haft kontakt med ätis några månader
och de gav mig tips och idéer jag testade och gick ner ner ner..



sommaren 2007, efter ett års kontakt med ätstörningsenheten rasade jag
10 kilo till. jag minns hur jag hatade när de skulle ta den hör bilden, jag
ville dölja mig med handduken, jag tyckte inte att jag var tillräckligt smal...


[tagen i spegel, därav fläckarna]



jag gick ner flera kilo till under hösten trots att jag var på sjukhuset
hela dagen varje dag. jag klippte av mig håret eftersom det var så
tunnt, jag kunde inte ha en "vanlig" hårsnodd, den var för stor.
detta var ca en månad innan jag blev inskriven på sluten avdelning,
en vistelse som kom att bli 4 månader lång.

17:39

okej, jag har en svacka i min uppdateringskurva, men andra saker tar plats och jag känner att mina futtiga men trogna 250 läsare nog överlever utan mig. det gör däremot inte det andra, så det går före!

jag kommer nog ha tid senare ikväll, och har förberett massa roliga bilder, bla. hur jag bor i schweiz (soo careface). plus att jag tagit mig tid att leta upp gamla bilder från när jag var som sjukast, fick ju en förfrågan om det i frågestunden. så kika in med jämna mellanrum så kommer ni snart se lite sånt skojigt!

nu måste jag rusa, återkommer, xoxo

Ur gamla dagboken, 23 Februari 2008

Jag sov hemma i torsdag, ska sova hemma inatt och jag ska sova hemma på måndag igen. Så lite ökning blev det iallafall. Det enda negativa med att sova hemma är att då kan jag ju inte spy, vilket jag kan här. Men jag har kommit på en grej, jag ber taxin stanna på en mack på vägen hem för att "gå på toa", men sen spyr jag istället. Det har funkat bra hittills... Får se hur det går idag när jag åker hem vid halv två. Jag tycker jag ser ut som en jättebebis i ansiktet, att jag liksom svullat om kinderna. Det är jättejobbigt och jag hatar det. Jag vill inte se mig själv i spegeln, jag blir bara så ledsen. När jag säger det till mamma blir hon bara arg. Men jag får panik, vad ska jag göra?!

/Fanny

Make me an Angel, Dear mr. God

"jag missade visst hela frågestunden, men, vad är du mest rädd för?"

- detta kommenterade en fin liten tjej idag. när man ser frågan tycker man, äh, det går snabbt att svara på! men när man börjar fundera.. då blir det jävligt invecklat. iallafall för min del. så jag tänkte skriva ett litet inlägg om just rädsla.

alla är ju rädda för nåt, och det spelar ingen roll om man är livrädd för elefanter, gummibjörnar eller flygplan - inget av det är värst. för det är en känsla, en övertygelse, och det spelar ingen som helst roll vad andra tycker eller känner inför det. min största rädsla är lika hemsk för mig som din största rädsla är för dig. så är det bara.

ett bra sammanfattande ord för allas olika rädslor är dock - smärta. vare sig man är rädd för ormar, mat eller lider av klaustrofobi, så innebär en situation då man utsätts för detta just smärta. man kanske är rädd att ormen ska bitas, eller att maten gör en tjock och därmed värdelös och oälskad, eller så är det skräcken och paniken att vara inlåst i ett litet utrymme det som får oss att uppleva smärta. det går inte alltid att sätta ord på känslan, men smärta är nog nära ordet man söker, vilket håll man själv och rädslan än kommer från.

jag har aldrig varit riktigt riktigt rädd för något. jo, spindlar. men jag gillar inte saker jag inte förstår mig på. det ger mig en enorm obehangskänsla och jag får någon form av mild ångest. dit hör tex. universums oändlighet, så fruktansvärt äckligt. jag tänker inte ens skriva mer om det för jag blir så stressad.
men ja, rädslor var det ja. och spindel-grejen är jag rätt förbi nu, även om jag tycker de är äckliga (såklart?!). med åren har den rädslan ersatts med saker på andra nivåer. djupare och allvarligare saker.

min största rädsla just nu, måste jag nog säga är att behöva leva ett full-långt liv, bli typ 90 år och varje dag uppleva all denna ångest och allt detta hat. det är det värsta och mest plågsamma jag kan tänka mig.


Compi

MIN DATOR ÄR KLAR!!
jaaa vad glad jag blev när jag gick in och kikade på min verkstadens "status",
den är klar och jag ska hämta den imorgon , jaaaaaaaaaa
då kör jag igång med bloggdesignerna igen, så vill någon ha - maila (adress ovan)
pris
har det kommit frågor om, och jag har bestämt mig för 100-300 kr
beroende på hur avancerad design du som beställer vill ha.

Gud så gött!!

23:02

jag är inne och läser olika forum, här skriver de om hur man orginellt
och spektakulärt tar livet av sig, den här killen har ambitioner:



.... sen kommer grabben på lite mer...  jag gillar vilka "riktiga kändisar" han tar som exempel:

 


världens sämsta

förlåt.
förlåt förlåt förlåt.
jag vet inte vad jag ska ta mig till, så otillräcklig, så dålig, så fel.
förlåt...

Fotograf Emelie Ohlsson


kolla in tjejen som tagit denna bilds blogg, så otroligt duktig.
jag har slukats upp totalt av bilderna i kategorin "kärleksporträtt" till höger i menyn.
(jag har helt enkelt inte hunnit längre, kan ju bara ana att de andra är lika fantastiska)


Favourites

det finns ju så gaalet många sköna uttryck att citera ur entourage, och även om jag inte får med alla så vill jag ju dela med mig (till er som fortfarande inte upplevt glädjen i att se serien själv). så flyger väl in några då och då...:

Turtle: "Jesus Christ, Ari Gold. You just got demoted to Silver."
Eric: "We had breakup-sex, all right?"
Drama: "Breakup-sex? Never heard of it."
Eric: "Yeah, I mean... you know... you have sex and... that's it - you say goodbye." 
Drama: [pauses to think] "That's the only kinda sex I have."

Ari: "We are gonna get drunk with Russell Crowe and we're gonna head-butt some goddamn kangaroos."

Eric: "Could you get laid without Vince, that's the question."
Turtle: "Do I give a fuck? That's the answer."

Turtle: "I thought he quit?"
Drama: "Cigarettes, not pussy."

Drama: "I just got offered a job."
Turtle: "Nice buddy, what for?"
Drama: "Yeah, as a fuckin' waiter."
Turtle: "I don't know Drama, that's a laot of responsibility, maybe you should try out busboy first!"
Drama: "Eat shit Turtle."
Turtle: "Why don't you serve it to me motherfucker?"

13:42


jag lever fortfarande trots allt. notera tokiohoteltröjan. det var tider det!

nu ska jag kila, bussen väntar. heerråå


nu är klockan 00:00 och svaren kommer här



tar du några mediciner? isf vilka?
Nej, inga alls längre. Slutade med sista nu för två veckor sen då jag fick extrema biverkningar.

tycker du då att dom som är större än dig är riktigt tjocka?
Nej.

ser du ner på något sett på dom som är "större" än dig?

Nej? Precis som alla andra har jag en "drömbild" av hur jag själv ser ut, men jag tänker inte i de banorna när jag ser andra.

vad hände den gången då du fick åka ambulans till sjukhuset för ett tag sen?
 
jag hade svalt över 100 tabletter med en halv flaska vin och injekterat mig själv i armen.

Har du blivit "friskförklarad" från ätstörningar över huvud taget?

men gud - jaaa för femtioelfte gången

Kan du äta allt, eller har du kvar något som du inte kan äta pga ätstörning?

Jag kan äta allt och jag gör det också.

hur mycket vägde du när du var som sjukast?

42 kilogram.

hur lång är du?
174 cm

måste du ha nån som passar dej hela tiden? 
nejnej. Det hade jag bara de dygnen jag var på intensiven i december

arbetar du nu på att gå ned i vikt igen?
nej inte nu

kan du lägga upp bilder från när du var som smalast? hur mycket väger du nu?
jag har lagt upp flera stycken (kolla bakåt) och har fler. men min dator har som sagt dött och nu har jag nada. vad jag väger nu vill jag inte säga, så äckligt är det. Men jag blev frisk på 56 kg, när jag varit stabil där några månader kunde jag långsamt gå ner och fortfarande ha bra värden och vara frisk. Vägde väl 52-53 i somras – helt frisk.



haft nåt "seriöst" förhållande?

det förhållande jag haft var både förhastat och kortvarigt, men det jag kände var iallafall "seriöst"

varför bytte du skola i ettan/tvåan på gymnasiet?

ingen aning. det var bland det dummaste jag gjort i mitt liv. Jag trivdes i stort sätt bra, och jag klarade det bara bra. Jag ville väl mest "börja om", och först var det tal om jobb/skola utomlands, men eftersom jag inte precis var ute i god tid så blev det inget. Så det blev av någon orsak att jag bytte skola inom Uppsala bara, idiotiskt. Men det är ju en bra skola och bra klass där jag "går" nu, inte så, jag bara trivdes bättre på GUC.

Har du slutat skolan? isåfall ska du börja igen?

jag är sjukskriven. Om och isfl när jag börjar igen vet jag inte.

ska inte du och ditte till borabora?
haha nej, ett "jättekul" skämt. Vi var dock sugna på att åka nånstans, så vi kikade på resor. Hittade inget vi tyckte om som vi dessutom hade råd med, så vi letade upp ett "drömresemål" istället. Förövrigt håller min pappa hårt i sina pengar.

vad gör du på dagarna?
jag sover, äter, fotar, redigerar, designar bloggar, tar ut och leker med min hund, skriver.. jag försöker göra saker jag tycker om, för att distrahera mig från att tänka eller göra dumma saker.

vad har du för framtidsplaner/drömmar?
just nu försöker jag ta en dag i taget, men förut var drömmen något i stil med: älska, leva, njuta. Jag tror väldigt mycket på ödet, det som ska ske det sker, det andra var bara inte meningen skulle bli av.

vad lyssnar du på för musik? 
som jag och en fin kille kommit fram till: en bra låt är en bra låt, helt enkelt. Jag lägger upp min spotify-lista här nån gång!

hur träffades du och ditte?
oj, måste nästan tänka lite innan jag svarar här. Det var oktober för ett år sedan och hon läste tydligen (!?) min blogg. Det var många elaka kommentarer och Ditte skrev till mig och erbjöd sig att hjälpa mig spåra ip-adresserna, då hennes pappa jobbar med sånt. Jag visste vem ditte var, men det är ju en ålderskillnad på 3 år så vi gick aldrig i skolan tillsammans (hon slutade högstadiet innan jag ens han börja, osv) . Vi bestämde oss för att ses och bara umgås, se film och prata typ. Sen umgicks vi lite då och då, men inte mycket, och pratade på msn och liknande. Hon flyttade ner till Linköping med sin pojkvän och i somras var jag där några dagar. Jag vill nog påstå att det var under dessa dagar vi ”hittade varandra”, och sen dess har vi träffats i stort sett varje dag.

har du någongång haft en hemlig beundrare, av vad du själv vet om?
 
haha ja det har jag faktiskt, fast fick ju höra det rätt nyligen, dvs ett-två år senare.

har du nånsin önskat livet ur någon, isf vem?

ja (och ge mig inte skit för att jag är ärlig nu, jag sa att jag skulle svara på allt) och den någon är uppenbarligen mig själv.



var dina föräldrar tillsammans nån gång när du var liten?

ja, mamma flyttade hem till sverige med mig när jag var 3 år, så tills dess.

hur länge har du använt photoshop?
Inte så länge, ett-två år max. och jag använder det ju inte till retuschering, bara redigering.

i vilka länder har du varit?

Schweiz (såklart), Tyskland, Frankrike, Italien, Österrike, Danmark, England, flera olika öar i Grekland, Spanien, Turkiet, Tanzania. Plus Åland.. (antar att några timmars mellanlandning inte räknas va?)

har du använt droger? om ja, vad?

nee inte än. men medicinerna jag tog var ju starka, och de flesta, Stilnoct, tex. går alldeles utmärkt att bli hög på. Plus att de är väldigt beroende framkallande. Men jag tog dem aldrig med mål att bli hög.

när förlora du oskulden?

Hm.. april, alltså ungefär 9 månader sen

Sen kom det mest efterblivna frågor, men eftersom jag lovade att svara på allt så kommer de upp.. helst hade jag tagit bort dem, men många har redan sett dem och det skulle säkert dra igång en elaka-kommentarer-attack om de plötsligt var borta. jag fascineras av hur ni orkar, är det verkligen så kul att skriva så? efterpubertala retards.

När onaner
ade du sist?
för länge sen!

Hur ofta onanerar du?
inte ofta

Har du någon ovanlig sexuell fetish? 


Hur ser din frisyr ut i underlivet?
variation förgyller vardagen

Sticker dina innre blygläppar ut litegranna, eller har du täckande yttre blygdläppar?
herregud, att jag inte tar bort de här frågorna ska jag fan ha cred för! eller kanske skäll? hursom, helt ärligt, jag vet inte ens. inte så jävla motiverad att kolla efter.


"Hot girls driving limos...I like that! Call it "Lim-hos!"

det finns så mycket myter. så många taktiker för allt från ett lyckat kärleksliv till bra hy.
tex - spela svårtflörtad. skitsnack. det finns alldeles för många som har alldeles för dåligt självförtroende som det är, det behövs inge "nae sorry.. men du, är din kompis här?". det går en tunn gräns mellan att vara synligt intresserad och läskigt på - och på samma sätt är gränsen mellan att vara lagom svårflörtad och otrevligt avvisande näst intill obefintlig. så varför inte skita i hela macho grejen, leka att man inte alls är intresserad när man i själva verket är så jävla sugen?
samtidigt måste jag erkänna att också jag vill alltid ha det jag inte kan få. samma sak gäller killar - man vill vara den som lyckas tämja vilddjuret. och med vilddjuret menar jag såklart grabben som cruisar från en vacker tjej till en annan och avfyrar förföriska blickar mellan de klockrena skämten alla skrattar åt. vem vill inte vara den som lyckas få just den killen att lugna sig, visa en känslosam och kär sida?
man föll för det charmiga och coola, men önskar ändå att insidan kan vara fin och mjuk.

jag inser nu när jag läser det jag nyss skrivit att jag förmodligen framstår som motsägelsefull. men förstår ni hur jag menar? liksom, OM man nu är intresserad, ja då borde man visa det. är svårflörtad-grejen bara töntig och avskräckande. och väldigt oattraktiv. men om man däremot bara ÄR sån att man inte vill ha ett förhållande, man är i stort sätt bara ute för ett ligg för natten, bryr sig inte om brudens namn etc. - då har vi det här med tämjningen av hingsten. lyckas man få en sån kille - som egentligen kan få en ny tjej varje natt, som egentligen inte behöver komma på födelsedagspresenter eller minnas en årsdag - då ska man fan vara nöjd.

men det är ju en enorm skillnad på att vara en hingst och att leka hingst.

Bruno Ehrs

jag har hittat min nya fotoförbild - Bruno Ehrs.
han tar så sanslöst snygga bilder, jag blir helt stum.
kolla bara:

















min favoritbild spar jag till senare...


19:25

intervjun uppskjuten tills imorgon, bara så ni vet.
sen kanske jules, siri och helul kommer förbi ett tag, bara jag uppnått ett måttligt stabilt mående så blir det nog trevligt! jag har saknat dem allihopa. siri, min gamla bästis som genomlevt allt från tuppkamsrocker-perioder till fjortisumgänge under tiden vi inte umgicks. och helal, typisk tjej-jag-var-rädd-för-i-sexan, men som visade sig vara en underbart fin tjej och vän. sist (eller först?) också julia. åh, vi hade en kort men intensiv vänskap förra året. hon brakade in och tog en stor plats i mitt hjärta.
varför skriver jag ens det här? antagligen för att ni ska notera och skriva ner också detta.


foto: surprise - jag

De måste ju haft så jävla kul när de gjorde den här.. klockren!


Hur sitter ni när ni sjunger singstar?


såhär sitter tydligen jag. eller rättare sagt: så satt jag, två år gammal bild.
ser inte ens ut som jag. eller - jag ser inte ut så längre. tyvärr.


Ja hejhej, hejhej

trött på skiten.
tar en promenix med hunden och ciggen och hoppas huvudt är lite tommare när jag kommer hem. då ska jag förresten få besök av emma som ska skriva för uppsalatidningen. borde jag ha förberett mig mer? nej, jag tror jag kan min grej. herrå

Godnatt


Two to the P.

i likhet med lina är jag en jävel på att "blogga ikapp",
det kan lika gärna vara 2 minuter mellan inläggen som det kan vara 2 dagar.
men när vi väl bloggar - då bloggar vi!

lina har tyvärr tagit en bloggpaus. detta gör att jag har en blogg mindre att dagligen kika in på, och det är typ 25 till 50% mindre. men jag är ok med det, så länge hon underhåller mig in personal istället, vilket hon också gör. men till saken - hennes plötsliga beslut om uppehåll fick mig att verkligen bestämma mig. jag tar också en paus.

har funderat ett tag, och jag vet inte riktigt vad jag vill uppnå med bloggen. de elaka kommentarerna som droppar in har inte med saken att göra, de har jag lärt mig att låta rinna av - jag tar inte åt mig. som lina kommenterade idag, antingen känner man mig så bra att man förstår varför jag skriver de "mörka sakerna" och vet att det inte är allt jag är, eller så vet man inte och då dömer man av helt fel orsak och utan realistisk orsak.
det jag dock har att vinna på bloggandet är att jag ibland distraheras och skriver om annat. och det är skönt. att få slppa tänka, känna, MÅ. jag blir inte lycklig av att blogga, men jag slipper för korta stunder vara extremt olycklig.

hursom, jag avvaktar lite med pausen. ska ju svara på (i många fall: iq-befriade) frågorna. det är förresten ett dygn kvar, så scrolla ner och fråga något. jag måste ju få nåt att göra. [eller klicka här och kom till rätt inlägg]

Varning för ält och bilder

jag vill bara tillbaka. bort från det här. och nej hejda er med kommentarer,
jag vill inte tillbaks 2 år, men ett halvår. ett år kanske.
ÅH jag saknar det så mycket att jag spricker..

så mycket bra hände förra året, dvs hösten 2008 och våren 2009... :


jag fick äntligen börja skolan, gick ettan på GUC och träffade så fina och sköna människor


hittade stephanie på ett väldigt otippat sätt, och under det kommande året var vi oskilaktiga


många städer och platser runt om i världens besöktes, bland annat london



lärde känna julia, en fin så fin tjej, var tog du vägen?


jag kom upp på MIKAS hemsida och lärde känna bra, fina människor i de krokarna


blev bara bättre och bättre vän med lina, världens bästa lina.


fest och galenskap


hittade finaste ditte, på något konstigt men ack så tursamt sätt


upplevde bästa veckan i mitt liv tillsammans med min älskade kusin, yvonne och carita.


dagar, kvällar och nätter i andra städer, med nya underbara människor

om det fanns nåt, någonting, jag kunde göra för att spola tillbaka tiden - då skulle jag göra det.

En målande beskrivning av mig...

det finns ju diverse listor och ordlekar man kan fylla i och lägga upp. jag har undvikt sånt för att jag helt enkelt tycker det är rätt tråkigt. men har man tråkigt gör man dem ju ibland ändå, utan att lägga upp. fast när jag såg mitt svar på denna.. intressant!

Jag heter Fanny men mina vänner kallar mig äckel. Jag älskar att skära mig och leka prinsessa är också ett av mina stora intressen. Jag tycker absolut inte om att leka med min mamma för jag har hört att man kan bli fjortis om man gör det. Jag bor i djungeln och där bor också min älskade vän, Ditte. Vi har ofta trevligt tillsammans, fast vi kan vara lite tjocka. Nu vet du lite om mig. Hoppas du har ett lika depprimerande liv som jag har!


Nattsurf med Istra


Många roliga reklamer, men den här är sötast:


shoe-chool

jaha hejhej hoho
natten var vild. iallafall i istras fall, hon hade nog jättekul. hon mest studsade och hoppade och bet och slickade. jag hade mindre roligt. vid 7 kom mamma för att ta ut henne innan hon åkte till jobbet. utan att överdriva kan jag säga att jag inte sovit en hel minut dittills. men sen fick jag sova, och vid tolv gick jag upp och åt ost och kex - världens bästa frukost. att äta det själv däremot, var inte världens bästa precis. och jag fick för första gången på snart 2 veckor extrem sakna-ditte-attack. att jag höll mig inom normalgränsen för saknad när ens bästa vän är i en annan del av europa - tills nu. nästan så jag började böla.

men jag har repat mig. och som alltid när jag är ledsen är bästa boten - inköp. vad det är spelar egentligen ingen roll, bara jag får något nytt jag kan rikta min uppmärksamhet mot så är det bra. idag blev det godis och skor. otroligt snygga skor. nu återstår bara mission: hitta kläder jag får på dig utan att se ut som ett XXXL-fetto. fortsättningar följer på den fronten, alltså.



13:08

dags för dagens psykosamtal, woho. sen ska jag kanske in till stan för att byta en tröja och köpa grejer till ***** (har ni listat ut vart vi ska än eller?) . oj nu kommer psykokvinnan, dags att vara pratglad och öppna sig. herrå

sneak peek

vad tror ni om nya killen i PH? jag tycker han verkar skön som fan..


Destiny Darling

tror ni på ödet? det gör jag, i allra högsta grad.
jag är alldeles övertygad om att det som är meningen ska ske, det sker hur vägen dit än ser ut. därför borde man inte sitta och tänka "åh jag skulle gjort si och så" - för på något vis så var det meningen att det blev såhär, precis såhär som det är just nu.

till exempel otrohet, jag har själv inte fallit offer för just otrohet (inte varit otrogen heller för den delen) men jag är rätt säkert på att om det blir så att ena parten i ett förhållande faktiskt är otrogen, så beror det ju på att något inte var tillräckligt. med det inte sagt att någon ska ändra på sig eller att ett förhållande är chanslöst efter otrohet, (och nu låter det jävligt puckat att säga "det var meningen") men det kanske var vad som "behövdes". för antingen inser den otrogne att det var fel och ångrar sig, eller så känns det rätt och då är det läge att enda förhållandet. jag tror faktiskt att det finns en poäng med allt, även detta.

eller sjukdom, jag är så långt ifrån att vaccinera mig mot svininfluensan. dels för att man inte vet vad fan det är man satt ihop, man har inte testat skiten på människor för tio år sen, kanske är vi alla böldiga zombies 2020? (måste bara klämma in jonas fråga för några veckor sen: "skulle ni var vän med mig även om jag blir sådär som hon som tagit vaccinet och går baklänges?" ditte svarade nej och jag svarade ja, så vi hoppas det inte blir så)
men sen också för att jag helt ärligt tror att ooom det är meningen att jag ska få svininfluensan så får jag det, vare sig jag sprutar in lite kemikalier i armen eller ej. läkare får alldels för lätt vattenskalle och tror de överlistar naturen, men trots allt så har människan klarat sig finfint undan svininfluensa-liknande sjukdomar i tusentals år hittills. de som har gener för det drabbas hursom, vare sig det är cancer, influensa eller övervikt.
eller rökning, det handlar om gener. min farfar rökte extremt mycket hela livet, tills han fyllde 70 eller vad det var och slutade tvärt. hans läkare skämdes nästan när han sa att farfar har bland de finaste lungorna han sett. så även om risken för cancer ökar vid rökning, så tror jag att de som inte har gener för att drabbas, ja de drabbas helt enkelt inte. spelar ingen roll om de röker 2 paket om dagen eller aldrig ens rör en cigarett.

ja och smama sak tror jag på när det gäller olyckor. att någon går ut i vägen just precis när lastbilen kommer, eller att lilla saaben får slira just precis mitt bland alla bilar på autobahn, eller att just precis flyget från london till paris klockan 09.20 landar i havet, eller att - you name it. jag tror allt sånt var "förutbestämt".

jag är inte fullt så negativ att jag tror detta bara gäller svek, sjukdom och missöden, jag tror det gäller allt bra också. man kan inte göra sig förtjänt av allt. och vi vet väl alla att även om många vi älskar (eller oss själva bara) förtjänar det absoluta bästa och finaste - så får de inte alltid det. om ens någonsin. det finns människor jag verkligen får ont i hjärtat av att se. som kämpar, tror, hoppas och ber, ändå har de bara otur och olycka. så jag tror att, hur orättvisst det än må vara, också lycka är en fråga om vad ödet bestämt.

jag tycker det är både skönt och läskigt på en gång, för jag har ett slags lugn som alltid bara säger att "det här är meningen, såhär ska det vara nu.." men samtidigt vet jag ju aldrig vad som kommer hända. det finns alltid nåt som kan sabba en stensäker plan - om det är det ödet vill så...


Svarar på dessa redan nu

herregud, det finns människor utan någon som helst respekt eller hänsyn. jag är inte alls förvånad att jag fick frågor som dessa på frågestunden (alla av samma) och jag väljer att besvara dessa redan nu, resten kommer senare tillsammans med de andra. att du är anonym behöver vi inte tala om, vem är förvånad, när frågorna är dessa :

är din bror lite "efter"? han verar ju vara lite konstig för sin ålder.
nej han är inte efter :) han är väldigt smart

känner inte du att det berodde mer på dig än på bup-vården att de valde att behandla dig illa?
nej? jag var inte den enda de bahandlade illa. och med behandlade illa så menar jag inte att de slog mig, sa att jag var dum och ful eller liknande. de är smartare än så.

har du kommit över filip egerup?
haha jadå, det har jag.

känns det jobbigt att han stod ut med sin kk längre än med dig?
absolut inte, om du syftar på hans nuvarande flickvän så tycker jag om dem båda och tror bara de träffades vid en bättre tidpunkt och passar bättre ihop. inga sura miner där, alls.

kan du nån gång önska att ditte misslyckas med sitt modellande av avundsjuka?
så långt ifån! jag tror jag är gladare för dittes skull än vad hon är själv. hon håller det ju på en så bra nivå också.

tänkte du aldrig på hur det skulle gå för din mamma o bror om du tog livet av dig?
klart jag gjorde? men de positiva faktorerna övergävde de negativa.

om det istället var din mamma som mådde dåligt och försökte ta livet av sig, skulle du inte tycka det var egoistiskt?
absolut inte! det handlar inte om egoism någonstans. min kusin, min gudfar och en fin vän har alla tagit sitt liv, och jag är inte arg på dem, och jag tycker definitivt inte att de var egoistiska!?

hur kommer det sig att du bara kan ha en bra vän i taget?
haha, jag förstår frågan, och jag vet att det lätt uppfattas så. men så är det inte! jag har massa bra vänner. men det fina med riktigt bra vänner är att man inte behöver träffa dem var och varannan dag utan man finns för varandra ändå.

hur känns det att de intagna på dagvården tyckte att du överdrev och var pain in the ass gällande ditt tjat om "vanvård"?
jag gissar att du som frågar är en fd patient då kanske? jag berättade om vad jag varit med om där innan, för jag var där flera gånger, om de som var där några veckor av nån av gångerna jag var där uppfattade det som jobbigt tjat - jaha?? de slapp ju uppleva skiten också, de behövde bara höra om den :)

hoppades du på denna stil på frågorna bara för att få lite mer sympati?
haha nej, jag ville bara ha något att göra, få idéer till saker att skriva. sympati har jag fattat att jag inte får från personer som dig.


Jag tyckte Istra var söt och skulle filma lite..


detta var första kvällen när vi precis tagit hem henne,
jag hinner ropa "nej", "mamma" och tillsist ett lagom skarpt "fy"


snölek


jag och kusin louise lekte lite i den djupa snön idag när hon kom för att titta på valpis.


12:18 - vilken god morgon

det är rätt skönt att skriva en lättsam, oseriös blogg ibland. men det är ju inte jag. jag vill skriva om det jag tänker på hela dagen - meningen med livet, kärlek, svek, hopp... och det kommer, jag måste bara komma på hur jag ska formulera mig, för jag vill inte hänga ut nån, samtidigt som jag vill berätta om saker jag varit med om (jag antar att man kan säga så även om man inte är 70+ och levt hela livet, utan bara man varit med om nåt så kan man ju berätta om det, riight?) . men jag brukar komma på lösningar på det mesta, så även detta ska nog få sig ett happyending.

igår vaknade jag återigen med emelie här, hon har förövrigt vakat mycket noga vid min sida senaste tiden (ditte du kan vara lugn) och som jag skrev tar vi oss ner mot sydligare breddgrader inom snar, snar framtid.. sen var min dag igår inte mycket att heja för, men det var riktigt skönt att vara själv en kväll, faktiskt. länge sen (ännu mer faktiskt) och ibland behöver man väl det. vissa verkar tro att jag behöver en höök som håller koll på mig, men jag klarar mig rätt bra själv ändå.

jag leker ibland med tanken att gå ut, visa mig såhär. varje gång slutar det med att jag hångarvar åt mig själv och tänker att fan, du är verkligen en patetisk nöt ändå, fanny! skulle någon mot förmodan ens känna igen mig så skulle det ju minst sagt vara ett negativt igenkännande. när jag ser tillbaka på året som gått vill jag bara gråta, förflytta mig tillbaka till GUC, festligheter och kärlek. det var ett bra jävla år - inser jag nu. jag lärde känna människor jag verkligen älskar och jag upptäckte sidor hos mig själv jag inte visste att jag hade, men gillade.
skulle jag gå ut nu, försöka komma tillbaks som den fanny jag var - det skulle bara bli skrattretande. för jag är inte hon längre. det är fasader, murar och spel, fanny själv finns knappt här inne längre. jag kan inte hitta henne iallafall. och ja, jag hör själv hur töntigt och uppmärksamhetssökande detta låter, men jag tar mig helt enkelt friheten att skriva hur jag känner på min blogg.


23:10 lördag



avslutas onsdag 00.00 fråga vad ni vill, jag svarar på allt.

 


För att svara på mångas fråga:

ja jag är släkt med Ben Roethlisberger. inte typ kusiner, men inte mycket avlägsnare heller. min farfars fars bror åkte över till usa med en ost (såklart, schweiz ju) och stannade. fick barn som fick barn, och där har vi honom - big ben roethlisberger.


mestelsah

jag har fått napp! ska fota detta par inom snar framtid. mycket roligt ska det bli! helt ny grej för mig, att fota människor "planerat", så att säga, men jag vill lära mig och jag är alldeles övertygad om att det kommer gå bra. och ni jensen-people (jag vet att ni läser) kanske känner igen turturduvorna?


Ang. bloggdesigner

ville bara säga att nu kan jag inte göra fler gratis designer, de jag redan lovat att göra ska jag självklart göra klart, men vill någon annan ha så ja.. money money eller annan form av ersättning. och vänner hjälper jag såklart för att de är just vänner :) men jag hinner och orkar inte sitta i timmar och dagar med främlingars bloggar och inte få mer än ett tackmejl liksom. jag jobbar gärna med era bloggar, så bara ni är villiga att ge lite tillbaka så lovar jag att fixa en blogg så ni blir nöjda! jag funderar på att göra gratis bloggdesigner, och lägga ut här, men då blir det inte lika personligt och flera kan ju ha samma. så vill ni ha en egen - betala mig för arbetet och få en fin, personlig blogg :)
pris bestäms när både jag och "beställare" kommit överrens om hur mycket som ska göras, kan ju vara bara header eller en hel design - stor skillnad. men priset bestäms såklart innan jag börjar.

"det är ingen som vill ha mitt hår ändå så" - "istra vill"


Skön reklam? Skön reklam!


02:04 - jag gav upp för länge sen

lyssnade ens någon på låten jag la upp igår?
jag har en sådan hat-kärlek till sån musik. så otroligt vackert, och så sorligt. kan inte sluta lyssna på sån här musik, spelar ingen roll vilket humör jag är på, jag kan inte låta bli. jag börjar gråta ofta också. precis som med film nu för tiden. det var nåt som aldrig hände förut, förlorade min gråta-till-film-oskuld för ett år sen, och det berodde nog inte på filmen. sen dess har det gått utför, nu är jag i stadiet att romantiska komedier är de som får mig att dra igång en riktig jävla cry me a river-fest.

jag vet inte vad jag ska skriva om mer, jag har mycket "på lager", men det är personliga saker till stor del, och jag är så trött på att få anonyma kommentarer (jätteanonyma, big bad) som på olika vis vill trycka till mig lite. ni verkar verkligen veta vilka punkter som gör ondast, och eftersom syftet förmodligen är att jag ska ta åt mig och må lite sämre - grattis, jävligt effektivt.

hoppas ni får ut nåt
av att vara elaka :)


Årets första resa tar oss hit:


klicka med ditte

idag är ditte med i aftonbladets bilaga klick! detta medlemsskap består av en bild och beskrivning av kläderna. men på order från the model her self så köptes tidningen och dittes bild tittades på. lika fin som vanligt. det var dock lite klurigt att hitta den (spalt på 5x15 cm) och när emelie bläddrat igenom aftonbladet för tredje gången sa hon tillslut: "det här då..? eller är det amanda jensen?" det var såklart amanda.
men ditte är i bilagan som sagt, och det var minsann inte amanda!

21:21

jaa jag lekte ännnu en gång med bloggen. kanske borde jag ta tag i de jag lovat att göra till andra? men jag har en ursäkt där, nämligen att jag ju inte har photoshop nu, så jag kan inte göra så snygga designer. den ni ser här ovan (min) är gjord i ett gratisprogram på nätet, och det blir inte så snyggt.. så fort jag fått tillbaka min dator (för er som är uppdaterade så skrev jag ju sist att min dator är på väg hem wiiiie) så ska jag sätta igång och jobba med era bloggar, promise!

Just det

igår ringde en snubbe från dit datorn skickats, och jag får tillbaka datorn med en ny hårddisk, för tydligen var det inget fel på datorn utan bara hårddisken. så jag ha snart en snabb, bra dator som jag kan jobba med alla bilder på och designa bloggar med. ang bloggdesigner så bärjar det droppa in beställningar och jag funderar på att ta litelite betalt, för det tar mycket tid och så.. vissa har ju varit snälla och erbjudit sig att ge något tillbaks, men jag borde nog sätta några kronor på kvittot känner jag. men till det jobbiga - det är ju trots allt på hårddisken allt finns. alla mina foton, semester- och festbilder, alla texter, början på min bok, filmer... allt finns där. så jag tjatade lite på honom och till slut kom vi fram till att jag får hårddisken hemskickad också, köper en så kallad "docka" och kopplar ihop den med dator. då är det ungefär 50/50 chans att jag får upp som en mapp med allt som finns på min gamla hårddisk. uhuhu, jag kommer inte våga koppla in den i rädsla att det inte funkar. men ja, nu har jag uppdaterat er om det, känns ni er tillfredsställda? det hoppas jag.

01:43 - But you still have all of me

"I've tried so hard to tell myself that you're gone
But though you're still with me, I've been alone all along"



regelbundenhet

jag börjar inse att mina inlägg är lika regelbunda som oprahs viktkurva.
men inte hänga läpp, jag jobbar på det!
ungefär såhär är läget:



en bloggerska myntade uttrycket "hellre bloggdiarre än bloggförstoppning",
vilket man nästan får hålla med om.
det jag nu undrar är, hur lättar man sin förstoppning?
det stod inget om det i hennes blogg nämligen...
men jag tänkte nog snart dra igång en frågestund
(för så seriös är jag med min blogg)
inte än dock, utan ni får bara förvarningen nu, och så laddar ni med
oviktiga men roliga frågor jag kan sysselsätta mig med att svara på.


Jag tror jag har världens gosigaste hund


Dagens video


citatus citatis

min dokumentering av eric-kommentarer har kommit av sig. självklart inte för att han slutat fälla dem, utan endast för att jag glömt skriva ner dem. det blir ju ett par om dagen, om vi säger så.

jag funderar nu på att citera lina också. men det beror på om ni är redo för hennes vulgära, sexistiska humor.
för att citera min mamma nu istället då "lina ser ju inte ut att säga sådär"

stiligt uttryckt

"det jag hörde var: jag ska sticka min slaka kuk i hennes slappa fitta"
gissa vem som fällde denna komentar..

lina, till dig från mig...

jaa, nu finns den äntligen på youtube också! så har du inte repiga skivan med dig överallt så duger internet för att höra vår fina fina låt.. vad tänker vi på? jag tänker på dig, körandes litelite för nära bilen framför, med en svart spetsig mössa, utstickande öron, högsta volym, studsande på pedalerna. åh, vad jag gillar det.

MÅNDAGSFEBER - så jävla braaaa !! lyssna på hela, den öh, utvecklas.

visste inte vad jag skulle ha för bild eller video.. så blev
bilden från veronica maggio konserten på oss två stollor.

idag kom jag på världens bästa hundnamn


kss kss kisssie

facebook är källa till all kunskap, har jag hört. iallafall all onödig men roligt kunskap.

jag minns i somras att jag blev smått fascinerad över att alex var vän med
kissie alexandra på fb, för hon påstår sig ju neka alla nu för tiden..
kolla långt tillbaka i loggen nu, och se där, kissie ryter ifrån illa med "fjolla".
jag är ledsen för alex skull, han var nog sugen.


Fashion

lina påstår att vi bommar i kategori: mode
tala för dig själv, lina!
om vi kollar lite bakåt i arkiven hittar vi detta,
jag sa ju det (jag menade iallafall det) - jag kan mode.
jag ser en trend innan det blivit en trend och alla egentligen tycker det är fult, det är ju precis vad modemänniskor gör. liksom, hur snyggt klädda var årets idoler? elin kling vet minsann vad hon håller på med! eller så vet alla andra och inte hon. det spelar egentligen ingen roll - för elin kling är den som är känd.

   

Nämen!


är det inte min landsfrände schneider jag ser? jodå!
(okeejrå, jag hitta den på din blogg johanna)

Tyra Sjöstedt

jag läser minte många bloggar, de jag regelbundet kikar in på är ju dittes, linas, stephs, kissies och falsksanning. en jag inte brukar läsa är tyra sjöstedts. men så idag när jag satt uttråkad och bara random googlade så hittade jag den, och råkade se att hon behövde en ny header.
jag får då vattenskalle och gör precis som 10 000 andra - jag gör en header och skickar till tyra sjöstedt. så om hon nu mot förmodan väljer min design så glöm inte var ni såg/hörde det först!


Kärlek från Paris

Jag tog mig friheten att gästblogga!!
Öm ja Hej Ditte här!
Ville mest bara skriva och säga att Fanny är finast och bäst, ni som inte tycker det kan stoppa upp nått i ***** :)
Mest av allt ville jag skriva och berätta att jag saknar dig nått fruktansvärt mycket Fanny..
Och gulla med istra vill jag ju göra, super mycket.. med dig med för den delen!
Hjälp vad jag skulle behöva dig här, jag kan ju verkligen inte laga mat. Idag när jag skulle göra middag ( fiskpinnar och stekta grönsaker) gick det inte så himla bra. Jag åt råa/kalla fiskpinnar med vattniga grönsaker. Fyfasiken, nej Fannys mat är saknad! blir hungrig bara jag tänker på det. stackars mig :(
Nu ska jag kolla upp alla adresser till morgondagens castings.

I Love u, Jag älskar dig, je t'aime mest av allt ..

Puss och kram från din DITTS

gästblogg

någon som är sugen att gästblogga här?
(vaddå brist på saker att skriva)
så kommentera här, heerrååå!


ang bilden låter jag linas kommentar tala för sig;
"Det enda som är i mina drömmar är det som är innanför Fannys trosor"


say my name


01.20 - tillägg

när jag i föregående inlägg nämnde ludmilla och linnéa insåg jag att det var någon vecka sedan jag var inne på bloggen, och gick in direkt. ludmilla har fått cancer.
jag kan säga utan att tvekan att ludmilla är den starkaste människan jag någonsin träffat. jag tror inte det är många som kan gå igenom det hon gått igenom och ändå fortsätta. jag beundrar henne något enormt, och jag förstår mer och mer varifrån linnéa fick sin envishet och styrka ifrån.

är det någon som klarar också detta, som nu lagt sig som grädden på moset, så är det ludmilla. gå in själva och läs. (om någon inte fattat de två ställena jag länkat på så är adressen: www.ludmilla.se)


bild lånad från linnéas minnessida


01:07 - de 6 baserna

vad brukar bloggar handla om? enligt mina beräkningar finns det 6 olika baskategorier:

  • mode - en himla massa "dagens", massa collage av olika outfits man verkligen bara MÅSTE skaffa, ute- och inne-listor, tips och såklart - bilder från modevisningar (om man är en bra modebloggare, dvs.)
  • vardag -  en omskrivning för att få prata om sig själv. idag åt jag på subway med hanna och sen gick vi till konsum och där träffade vi hugo och sen gick vi hem och såg på film och sen somna vi båda två HAHAHAH. nog den tråkigaste sorten av bloggar. tyvärr också vanligast.
  • humor - finns människorn som bara är roliga. sådär sköna människor liksom. det finns rätt få som kan skriva lika roligt. men de finns! [tex denna] bland det bästa som finns när man inte kan sova och vill underhålla sig i sin ensamhet.
  • talang - människor som är bra på grejer, allt från webbdesign till bullbak, och bloggar om det - deras bloggar blir mysiga typ. och det blir ofta intensivt bloggat i dessa också. brinner man för något...
  • provocerande - är man extrem så syns man. man får fans man får haters. spela gärna dum också, och var lite nedlåtande och kränkade ibland, om inte alltid.
  • trauma - det är rätt vanligt att människor som gått igenom något svårt bloggar (öh eller hur var det anonym, mår man dåligt på riktigt så pratar man inte om det, eller hur sa du?). tex ludmilla, mamma till min vän linnéa jag lärde känna när jag var inlagd, som tog livet av sig för snart två år sen.

mina beräkningar svarar dock inte på vilken kategori min blogg hör till.. vad säger ni?


Nya bilder

nu har jag äntligen fått in några makro-bilder, kika på fotobloggen om ni vill se mer!


[där man för övrigt också kan kommentera nu]


SV: helt rätt ida! tack för att du gjorde mig uppmärksam på det,
lagom snyggt att länka en blogg med lösen.


Tv-tipset

yes, jag är nördig nog att tipsa om en film som går på tv ikväll, nämligen 1984.
på GUC läste vi en bok en gång som hette inventing elliot och handlingen avspeglade till stor del just boken 1984. flera tycken läste sen också 1984, och den ska ha varit bra.
så jag slår mig nog ner framför tv:n och ser den ikväll klockan 19.10 redan på tv4 film.

..... och så kan ma kommentera igen :D

tacktacktack för hjälpen med det, kevin!
nu ska jag fixa samma grej på fotobloggen... wiho


lite mer istra


bloggdesign "vitt och enkelt"

har gjort om dittes bloggdesign igen, då hon ville ha vitt och enkelt nu.
kika här och säg vad ni tycker!
och som sagt, vet någon hur jag löser kommentar-dilemmat så MAILA:
[email protected]

23:29 - bleeh

och så har jag cepat nåt igen, det går inte att kommentera, visst?
den som vet hur jag löser detta hör av dig - [email protected]
helvete.

tjoho baloo

sett entourage för fulla muggar (så säger jag inte egentligen)
och nu ska jag ut och snacka skit med emelie och Kristian.

åh vad jag vill vara såhär glad och lycklig (och snygg) igen


vad gillar ni designen hittills förresten?
ska göra om dittens också, fick precis order från paris.


Verkstad

jag gör om i bloggen, så det kommer nog vara lite kaos ett tag


sky is falling down

jag önskar jag kunde spola tillbaka bandet
jag önskar jag kunde köpa styrka
lycka
kärlek
kraft
vilja
tro
hopp
.. ett liv


men jag har ju inte pengar, nää juste. attans.

min lilla puppy


jag sitter ensam hemma. mamma, eric och istra är hos vänner på middag.
åh vad jag vill ha henne här i mitt knä och pussa på.

igår var en bra dag, iallafall kväll och natt. emelie och jag fick efter många om och men till supergoda inbakade taco-pizzor, att rekomendera! sen såg vi let's dance lite halv slappt med diverse "gå ut och ta frisk luft"- pauser som mamma säger i ren förnekelse till sig själv. sen låg vi uppe och pratade till närmare fem - det var mindre skönt i morse. och idag har vi tagit en tripp till gränby centrum och utnyttjat emelies presentkort, plus sprungit genom ikea på vägen hem.

tips: jag funderar på att se scary movie nu på femman, om det är någon annan som är lika flottig som jag och sitter hemma för typ 100 helgen i rad. tipset var alltså att filmen går. jag vet inte om den är bra, för jag tillhör minoriteten som faktiskt inte sett dem. bara 3an, av någon anledning. i tierp, av någon ännu konstigare anledning.

tierp - världens ende

moderiktigt -98

 
[KLICKA FÖR ATT SE STÖRRE]
fortfarande knivsta-tema (eftersom det är de katalogerna jag har)
någon som känner igen dessa pojkar födda 1990?


en dag förra våren

jag fick ett mejl från en god vän idag, åh så glad och rörd jag blev!
för snart ett år sen åt vi lunch i kungsträdgården efter ett besök hos MIKAS,
tyvärr var det sista gången vi sågs.. nu är han i NYC och jobbar.
men ett litet mail var guld att få, och nu sitter jag mest och ler fånigt.


till detta inlägg hade jag helst velat ha en bild på oss tillsammans, men
några såna finns inte ens.. så det blir en av pollarna jag tog samma dag

ser bloggen ut såhär för er...?





det är ju helt fel isåfall! fel tysnitt, fel placering, fel fel fel.
i min gamla dator såg det jättebra ut.. ajaj, blir till att göra om designen nu då.

Fredag med Emelie (och Istra!)







glitter från ditte i paris



ditte är ju nere bland baguetterna och härjar,
där fanns det tydligen ett stort högt torn också:


chocolate chip cookies


schweiz har tre specialiteér - vin, ost och choklad.
jag jobbar på vin-biten, men de andra två kriterierna
för att vara en sann schweizare tror jag att jag uppnått.

den här kakan är kanske inte så schweizisk, inte alls faktiskt, men den är chokladig!
choklad med choklad, kan inte bli annat än choklad gott!

300g smör
2 1/4 dl socker
2 1/2 dl brun farin
2 ägg
3 tsk vanillinsocker
7 1/2 dl vetemjöl
1 tsk salt
1 tsk bikarbonat
4 msk kakao
200 g choklad
(grovhackad, vit eller mörk)

  • Smält smöret medan du vispar ihop farin, ägg och vaniljsocker.
  • Blanda sedan i det smälta smöret och vispa in ordentligt.
  • Blanda i resten av ingredienserna och fortsätt att blanda tills smeten blir som en
    stor ”fudgeboll”, ganska seg och kolaaktig, då blandar du till sist i den grovhackade chokladen.
  • Dela upp smeten i mindre bollar och platta ut lite lätt på plåtar klädda med bakplåtspapper.
  • Grädda i 175 grader ca 10 minuter.

Vill du ha ljusa cookies istället skippar du bara kakaon!
och de blir bara krispigare och sega i mitten ju längre du låter dem svalna.
chohogorgeous!!


utveckling

skolkataloger kan vara bland det bästa som finns.
igår satt jag och kikade i gamla (1998) och titta vad jag hittade!
man ändras ju, om det är till det bättre eller sämre är dock olika
från person till person.. vad sägs om dessa knivstabor?

[KLICKA PÅ BILDEN FÖR ATT GÖRA DEN STOR]

Namn: Jonathan Nilsson
Född: 92
kommentar: smile:et har hängt kvar, gillare.
 

Namn: Helal Ismail
Född: 92
Kommentar: då var hon bara såå söt. nu är hon bara såå snygg.
 

Namn: Karl-Peter Sundman
Född: 91
Kommentar: skillnad - frisyren. likhet - kamerablicken.
 

Namn: Ditte Eriksson
Född: 89
Kommentar: du har helt enkelt blivit vuxen ditte.
 

Namn: Joakim Levin
Född: 91
Kommentar: här har vi en riktig babymodel
 

Namn: Denise Löfgren
Född: 92
Kommentar: vad hände?
 


det här var några gobitar. jag ska fortsätta bläddra och fynda,
ciao!


all those details...


15:11

idag är det torsdag och jag undrar när jessica tänkt komma,
hur bakis jonas är och var min söta lilla puppy håller hus.
åsa åkte precis efter en god lunch och nu väntar jag som sagt på nästa gäst, jess.

jag börjar inse grejen med att min dator är död nu. för jag har inte kunnat leka med mina bilder ju, och jag har tagit flera fina med det nya objektivet. bajs bajs.

oj nu kom jess, återkommer.


det blir till att tygla odjuret




att vara modig nog att säga förlåt och att vara ödmjuk nog att förlåta





ibland undrar jag vad folk tycker om mig.
såna som inte känner mig alltså, som inte pratat eller umgåtts med mig. jag har fått höra att jag var snällare än jag verkade. kan inte riktigt avgöra om det är positivt eller negativt.. (?)

och jag har verkligen träffat människor jag trodde illa om, och så var sanningen en helt annan.
tex. jennylicious, vi hatade varandra. typ, väldigt mycket! var det började? bilddagboken.se , sen utvecklades det till ett så kallat "bloggkrig", och till sist sågs vi på fest. ett halvdant snack och sen försvan hon med mitt ex och jag blev helt förtvivlad. haha herregud. kvällen slutade med att hon sprang hem gråtandes (enligt rykten, såg det inte själv) och allt detta för att vi hade en gemensam vän som inte mådde bra. när vi insåg att båda egentligen bara menade väl så löste vi det - och idag ser jag henne som en jättefin och bra vän!

eller robbin (bebe), jag var ordagrant rädd för killen. helt ogrundad rädsla, såklart. men när jag gick i 6an och han 9an, så var han ju inte bara 100 år äldre och coolare, utan han hade piercing i tungan, näsan och ögonbrynet också (säkert på fler, osynliga ställen också). min vän kallade honom "keps-killen" och det var det enda namn jag hade på honom. sen presenterar ditte honom för mig när jag cyklar hem svettig efter gymmet. (att du inte flydde redan då är ett under, bebe) och det visade sig att han var superdupersoet och snel ju!

är det jätteklyshigt att säga att man inte ska döma folk? ja, det är det. men alla klyshor bygger på någon form av fakta.

ny familjmedlem




en 9 veckors gammal jack russel terrier
någon som har namnförslag?
enligt pappren heter hon "Is It True" (alla hette låttitlar)
men det känns inte som nåhot man vill ropa i parken skogen.
så just nu kallar jag henne för Istra.


nu..

nu sitter ditte på flyget. på väg bort från mig. jag har inte riktigt fattat det än, är väl som med min fina dators död - det tar ett tag att smälta och sen smäller det. men jag hoppas jonas tar sig i kragen, jag hoppas siri och helal är sugna och jag hoppas tiden går riktigt snabbt.
ditte var här i morse, kl halv sex. då var jag så inte vaken. men hon hittade sin present utanför min dörr. eller presenter, var det väl mer. den första öppnas på planet, sen en varje vecka. jag är sån present-nörd så det är helt sjukt.


JAG HEJAR PÅ DIG!!

jag kom på det!

länge har jag ställt mig frågan; vem är det yvonne är så lik?
men nu har jag alltså äntligen kommit på det - rihanna!

undra om yvonne fattar sjäv hur snygg hon är..

och på tal om henne så har hon ju släppt två riktigt bra låtar på senaste;




walk'n'talk

ibland när jag hör en glad/fin låt, som man borde le och bli lycklig av, så vill jag bara gråta.
jag tror det är för att jag tänker mig en riktig filmscen med skratt, lycka och kyssar,
och så står allt det där fina öga mot öga mot mig, mitt och sanningen. det är depprimerande.

men en bra låt, med en bra sångare, det är ju denna, calle var en värdig tvåa, tycker jag allt.
och orginalet är givetvis också bra, sjunget av marc cohn. (säger man sjunget?)
men ledsen blir jag.. väldigt. nu snyftar jag igen. ÅH mes-fanny här.


femte januari tvåtusentio

jag håller knappt reda på vilken dag det är, alla dagar ser ändå likadana ut nu för tiden. söndag, onsdag eller fredag - samma grej liksom. snart var det 3 månader sen jag var på fest, det är väldigt många "likadana dagar". men ja.

idag är det tisdag, och jag har varit på akademiska sjukhuset större delen av dagen. massa biverkningar av onödig medicin. jag blev tvingad av min läkare att åka in och kolla upp och ta prover. lika onödigt som allt det andra de tvingat mig till. men göra det, ja det fick jag ju uppenbarligen. hemma nu och inte en tablett till sväljer jag, även om de påstår att det inte beror på dem. mm precis som allt annat de sagt de senaste 4 åren.. inget har visat sig vara korrekt efteråt. jag måste börja lyssna mer på min intuition fan.

nu har jag sett paradise hotel och bölat lite lagom över att annelie fick åka.. att christoffer ger henne sin klocka sen också, gosh.. fast jag tänker mest på turkiet när louise fick furkans silverarmband.

nu satte jag precis på 10 things i hate about you. det var nog första filmen jag såg med Heath Ledger, den är lagom mysig och söt. så nu ska jag kolla och drömma och sen glömma för att till sist kunna sova.

Dubbelmoral är vardag

vi läser tidningar där den första halvan handlar om hur vi ska göra för att acceptera
oss själva, lära oss leva med våra ev. bilringar och bristningar, inse att det yttre inte
är det viktigaste. sedan bläddrar vi vidare och läser om effektiva träningar, kcalsnåla
middagar och de bästa anti-age krämerna.

överallt säger man att det starkt att våga berätta, våga stå för något - men samtidigt
kallas öppna människor för uppmärksamhetsslynor.

medelklassfolket påstår att man inte blir lycklig av pengar, och ser på något vänster
ner på människor som ärvt miljoner bara för att de har pengar. om de använder dem
eller inte, det spelar egentligen ingen roll - "de har ju mer än de behöver".
men vinner medel-svenssons en miljon på lotto, då är det okej att slänga ut guldpengar
på obehövliga saker - "de vann ju faktiskt, de förtjänar att ha lite extra".

man ska ha stil, man ska ha humor, man ska ha utseende - det är de flestas ideal.
men har man allt, lever man upp till idealet - då är man hatad. för att man är perfekt?
vad är det vi strävar efter då? är det bästa att vara mittimellan, trots allt? vill vi vara
tillräckliga men inte fullständiga?
vi växer upp i familjer som nöter in orden
"vi älskar dig precis som du är", men vem är det som avgör vem man är, hur man är?

här är ju ett lysande exempel på dubbelmoral från Salong K (gammalt nu, 2008)


musik a lá 2009

så många låtar påminner om året som gått; right round, sex on fire, use somebody, pokerface, knock you down, meet me half way, i got a feeling, love story, russian roulette och inte minst i know you want me

här en skön mix av diverse låtar från 2009 - ett bra musikår!

efterlyst tips

har fått lite hintar om att skriva om bloggdesign, visa och länka.

jag visar jättegärna hur jag gjort - så fort jag har photoshop igen, så jag kan göra en bra och tydlig bild på de olika stegen, både i bloggdesign och i redigering av foton. tills dess blir det enklare tips, och det första är såklart att gå in på den här bloggen och lära sig själv. där finns alla grunder och hjälp till att fixa en snygg blogg.

men - tipsen gäller blogg.se , inte typ wordpress eller så. och snygga headers gör man ju själv, för att sedan "koda" in den i bloggen. som sagt, det tar lite tid, några timmar/dygn om man inte kan så mycket, men det är jättebra hjälp att följa stegvis, bra förklarat och även bilder och videor.

vill ni "få hela paketet" utan att behöva göra header, ändra tusen koder, lära sig hur och var, så hjälper jag gärna till. kontaka mig isåfall :)

BACK FROM THE DEATH

är paradise, och ingen är lyckligare än jag (nej vaddå jag har ett liv) !!!
känns lite tomt dock, har blivit tradition att se med ditte, jonas och robbin ju..
IÖVERMORGON ÅKER DITTE IFRÅN MIG.
inte okej. vad fan gör jag då liksom

mm what yah say

säga vad man vill, men sjunga, det kan hon, den där dessie..
eller


ett försök att förklara

jag får fler och fler arg/besvikna kommentarer. därför jag börjat använda mig av funktionen då man granskar kommenarerna innan de publiceras, för om läsare ser andra läsares kommentarer innan jag själv sett dem så triggar de igång varandra och jag hinner inte förklara mig.

jag fick en idag, där det ifrågasattes hur jag förut alltid sa att jag "ville hjälpa anorektiker" medan jag nu lägger upp bilder på smala människor och säger typ "så vill jag se ut".
jag tycker egentligen det är en dum ifrågasättning. för - bara för att jag varit anorektisk, betyder det att jag inte ska vilja vara smal längre? så fort jag har ideal är det sjukt? så fort jag tränar är det sjukt? så fort jag inte äter sötsaker är det sjukt? alltid alltid alltid får jag höra att sådant beteende gör mig sjuk, att det visar att jag inte är frisk ännu. men när alla andra, som inte varit sjuka, tänker på sånt, när de tränar, när de äter nyttigt, när de kommenterar människors utseende - då är det bar "dagens samhälle" ??
bullshit.

jag är så långt i från anorektisk nu. det vet bara de närmaste kanske, eftersom jag inte varit ute på några månader. och det spelar ingen roll hurvida jag är det eller ej, för jag har precis samma rätt att tycka och känna som alla ni som aldrig varit sjuka.

jag önskar jag var byggd som en VS ängel eller typ ditte eller lina, i wish so. men så är inte fallet. och då önskar jag det då - det är inte samma sak som att vilja vara anorektisk. jag vill inte vara sjuk, jag vill bara vara smal. stor stor skillnad.
Svar på "ell"s kommentar: och jag vet väl för fan att anorexi inte bara sitter i vikten, utan i tankarna. herregud jag var sjuk i över 3 år? och jag har flera gånger sagt att det är en psykisk sjukdom som yttrar sig fysiskt. om ni ska kritisera så uppdatera er lite om vad jag skrivit, snälla.

En dröm jag i mitt hjärta för dig noga har gömt



jag ville inte såra dig, jag ville inte sätta dig i en situation ingen vill hamna i,
jag ville skona dig från allt det jobbiga jag innebär¨.
men nu jag vill inte släppa fast jag redan klippt banden.
dumma dumma fanny

cupcakes och blod

min bästa vän åker om 2 dagar. om 2 dygn sitter hon inte ens på flyget längre, hon har landat och förhoppningsvis gått på rätt buss, åkt till rätt stadsdel och hittat rätt lägenhet. men man vet ju aldrig med virrditten.. jag håller på att fixa en liten grej hon ska ha med sig.. hihi

igår hämtade vi henne efter lite biomys, och då bakade vi cupcakes! de blev ungefär lika fula som jag gissat på. eller, mina blev, ditte är konstnärligare av sig än mig, tydligen. men goda vart de!


och ett litet tjafs med jonas ledde till det här...


"en bra låt är en bra låt"

... och precis så är det!

och den här låten har jag många minnen till. den är underbart fin,
både musik och text -  ibland är det bra att ha ett andra modersmål.

gissa'rååå

linnea, skriv din blogg eller mail så jag kan svara. du har galet fel, du vet inte vad du pratar om. jag kan förklara, om du lämnar nån adress.


GISSA GODING
kan någon se vilka denna bild, tagen för över 4 år sen, förställer?


gamla tider coola tider

i sexan var jag en typsikt "har blivit mobbad och ska nu visa hur cool hon är"-tjej.
neej, var jag det? jo det var jag nog. jag älskade avril lavigne, green day och vanilla ninja, fast det tillhörde nog inte den coola imagen jag ville ha, snarare tvärt om. men jag gillade det!

det är inte många som vet vilka vanilla ninja är tror jag, men i schweiz var de rätt stora, då iallafall. så det var där jag snappade upp deras musik. precis som jag fann tokio hotels musik så, långt innan sveriges fjortis/emo förbud paxade dem som idoler och alla andra som faktiskt gillade dem fick låtsas motsattsen för att inte bli offentligt förudmjukade och klassas som just fjortisemo.

men, här har ni lite vanilla ninja. jag är måttligt impad av dem nu, men ja, det var över 5 år sen (får skylla på den!)

svar på kommentar

jag tycker att det känns som om du verkligen går ut med att du inte mår bra så himla tydligt och nämner det hela tiden. om man verkligen mår sjukt dåligt så vill man inte att folk ska veta detm man döljer det (detta gör man för att skydda andra men oxå för att det är väldigt personligt)

jag tror att du bara vill ha uppmärksamhet, visst du kanske är ledsen och osv, men skulle du må psykiskt dåligt skulle du inte vilja att andra fick veta det. och du skulle absolut inte skriva om att du försökt ta livet av dig osv. du är bara en annan svag människa i mängden.

jag ska försöka svara på det här lite mindre elakt och omoget än hur du ställde frågan, men jag ska erkänna att denna kommentar verkligen triggade mig.

1- för det första; jag skiljer på blogg och "verklighet". alla som träffar mig i verkligheten och frågar mig hur jag mår, alla de vet att jag alltid svarar "helt okej" eller "jorå" eller liknande. jag säger aldrig "jag mår bajs", förutom ibland till allra närmaste vännerna, för det är rätt uppenbart ibland. och eh, det är väl vad man har bästa vänner till?

2- att jag skriver på min blogg är för att jag är en öppen människa på så sätt, jag vill att folk ska veta vem jag är. många jag umgås med läser här, och jag skäms inte för hur jag mår. jag kan skämas för vem jag är eller hur jag gjort vissa saker, men inte för hur jag mår. jag kan faktiskt inte rå för allt som påverkat mitt mående. MEN som sagt, i verkligheten pratar jag inte gärna om hur det är, jag vet inte riktigt varför. antagligen för att jag är rädd för att bryta ihop. jag vill inte gråta eller få ångest inför människor, varken jag känner dem bra eller inte. och när jag öppnar mig brister det ofta och jag mår ännu sämre.
och ang. din formulering "skulle du må psykiskt dåligt skulle du inte vilja att andra fick veta det", ja så känner väl du. jag vet inte vilken situation du befinner dig i (så till skillnad från dig dömer jag dig inte utifrån vad du skriver) men om du mår dåligt så kanske du också vet att man väljer inte att må så, och hade man förstått varför man mådde som man mådde hade man förmodligen försökt göra nåt åt det. jag vill inte känna såhär, jag hade väldigt mycket hellre sluppit. men som jag skrev nyss, jag skäms inte över det faktum att jag mår dåligt, sen är det en annan sak att jag föredrar att inte prata om det face to face.

4- om du inte tycker att det jag skriver här är orsak nog att må dåligt, so? då kanske du själv kan lista ut att inte ens jag skriver allt. 

hade jag haft ett roligt och lyckligt liv, ja då hade jag skrivit om det här i bloggen. har jag det inte, ja då skriver jag om det. du är varmt välkommen att inte läsa min blogg om du tror jag är fake. men du bör fundera på om det verkligen är så att du vet allt och att det du känner gäller för alla. du ska vara lycklig att du inte förstår det jag skriver om.


ännu en eric-klassiker

jag sitter som sagt vid gamla datorn, och herre, här finns det guldkorn att finna!

sommaren -07 var vi på kefalonia (grekland). det var en extremt varm sommar och när vi lunchade på stranden var vi ju alla väldigt snabba med att beställa något kallt. ja, alla förutom eric då. han kollade menyn och sa när servitören kom ; "one hot chocolate please" . artigt och fint, men varm choklad i 40-nånting graders värme? det är eric i ett nötskal. när vi alla stirrade på honom sa han såklart bara "vadååååå"

det var förklaringen till denna bild

"jag trodde du skulle slänga dig på golvet helt hysterisk"



- mammas kommentar om när jag fick beskedet om förlusten.

alla mina bilder, alla mina program, alla filmer, alla filer, alla texter - ALLT är borta. min dator är död och de tror inte att det går att rädda nåt. BUHUU jag vill bara skrika och gråta och spola tillbaka tiden och spara över allt på en hårddisk. meeen det kan jag ju inte.
herregud. det är som om en konstnärs galleri eldas upp, som en sångares alla inspelningar kastas i sjön - det är åt helvete. (nästan så bra är jag som fotograf.. eehe men ni fattar)

nu ska jag fota. FÖR DET KAN JAG IALLAFALL FORTFARANDE. men ni får inte se. FÖR MIN DATOR HAR AVLIDIT. min fina lilla dator, som jag faktiskt döpte till nåt, men till vad har jag glömt, har varit med om så mycket. den var med mig när jag var inskriven, den har följt med på många resor, den har sett varenda en av mina bilder, den har fått spela all musik jag lyssnat på. ÅÅH jag känner mig dumpad. jag är en änka. en rutten ful dator-änka.


Ur det gamla arkivet

you take what you get, som man säger.
så jag sitter här nere vid den uråldriga boxen min mamma fortfarande kallar dator. här finns det många gamla bilder. jag får ont i hjärtat av saknad när jag ser vissa.. då jag vägde 34 kilo mindre, tex. eller bilderna då jag ler och verkligen menar det. aja, det var tider det!!

hittade iallafall den här bilden, åååh så söt!

plutteric på samos -05


vet ni...

..jag kommer vara dålig på att uppdatera i ett par dagar :(
och jag vet att ni bryr er!! (visst?) men vill någon hjälpa till så donera en dator till mig, min har verkligen dött. trodde inte på det först men jo - den är död. den är minst lika död som brittany murphy och pojkbandstrenden.

gårdagen var rätt soft ändå, försökte somna vid 10, men gick inge bra. kan ha berott på min "inre stress" som de kallar det, eller kanske kanske på de vilda damerna nere i köket. vet inte riktigt vad jag ska skylla på.
ikväll vill mamma gå på bio, jag är tveksam, för bio innebär uppsala, bio innebär andra människor, bio innebär osäkerhet och ångest. men jag vill ju se filmen. kanske ska fråga mamma om vi kan gå imorgon istället? låter som en bra idé. så gör jag. nu. hejdå!